Ellen Heijmerikx - Blinde wereld

Schrijver:
Titel: Blinde wereld
ISBN: 9789046805978
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: . Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2009. Taal: Nederlands.
Prijs: € 3,95
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Ellen Heijmerikx
Blinde wereld

Kiki en haar familie zijn lid van de Noorse Broederschap, een uiterst religieuze groepering die meent het enige ware geloof te belijden; de rest van de mensheid is blind en zal bij de terugkomst van Jezus onverbiddelijk omkomen in een zee van vlammen. Wie uit de gemeenschap treedt, zal verstoten worden. Hun hele jeugd worden Kiki, haar broer en zussen onderworpen aan de strenge tucht van hun vader, een vooraanstaande broeder. De enige mensen bij wie ze zich geborgen voelt, zijn haar opa en de opstandige Liv.
Kiki leert dat de vele geheimen binnen de gemeenschap – ontucht, abortus, homoseksualiteit – verborgen dienen te blijven. Maar als haar broer het geloof de rug toekeert en het zusje van Liv om duistere redenen zelfmoord pleegt, moet Kiki een beslissing nemen: of ze onderwerpt zich volledig aan de regels, of ze neemt haar lot in eigen handen.

Ellen Heijmerikx won in 2008 de eerste Duizend Woorden Prijs voor het beste korte verhaal met een fragment uit Blinde wereld. De jury, bestaande uit A.L. Snijders, Christine Otten, Rascha Peper en Thomas Verbogt, was unaniem vol lof.

Schrijnende roman over religie in
de 21ste eeuw

'Het verhaal ''De orka'' van Ellen Heijmerikx heeft een dwingende kracht en is geschreven in een
glasheldere stijl.' Uit het juryrapport
van de Duizend Woorden Prijs
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ellen Heijmerikx - Blinde wereld