Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Scheijen, Sjeng - Sergei Diaghilev / Een leven voor de kunst

Schrijver:
Titel: Sergei Diaghilev / Een leven voor de kunst
ISBN: 9789035129979
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: Schaars. Goed, mooi, schoon, strak, gebonden. 2009, 1e druk, 638 p. Goed omslag, zonder verkleuring. Opdracht op titelpagina.
Prijs: € 39,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Sergei Diaghilev wordt terecht beschouwd als een van de allerbelangrijkste historische personages van de twintigste eeuw. Zijn tomeloze energie en ongekende neus voor artistieke kwaliteit maakten Diaghilev dé drijvende kracht achter de grote artistieke vernieuwingsbewegingen die in het begin van die eeuw door Europa jaagden.

Diaghilev was de inspirator van kunstenaars als Picasso, Cocteau en Matisse, en de ontdekker van componisten als Stravinsky en Prokofiev. Zijn tumultueuze liefdesleven met dansers als Nizjinsky maakten hem de ster van de roddelpagina’s.
Sjeng Scheijen maakte een ware odyssee langs archieven in Sint-Petersburg, Perm, Moskou, Cambridge, New York, Washington, Parijs en London. Anderhalf jaar lang bracht hij onafgebroken door tussen de manuscripten en handschriften en hij wist zo een onvoorstelbare rijkdom aan nooit eerder gepubliceerd materiaal boven water te krijgen.
Scheijens biografie werpt een revolutionair nieuw licht op Diaghilevs leven. Diaghilevs onstilbare zucht naar schoonheid, zijn gepassioneerde vernieuwingsdrang, maar ook zijn angsten, zijn eenzaamheid en het diepe verdriet over het verlies van zijn familie en vrienden die achterbleven in Rusland, worden door nooit eerder gepubliceerd materiaal op een ongekende wijze tot leven gebracht.

Sjeng Scheijen (1972) studeerde Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2001 liet hij Nederland kennismaken met het werk van Ilya Repin en andere Russische negentiende-eeuwse schilderkunst in een drietal ongehoord succesvolle tentoonstellingen in het Groninger Museum. Scheijen is Diagilev-kenner en wereldwijd veelgevraagd spreker op universiteiten, musea, symposia en festivals.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scheijen, Sjeng - Sergei Diaghilev / Een leven voor de kunst