Pascal, B. - Gedachten

Schrijver:
Titel: Gedachten
ISBN: 9789053521496
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom, filosofie, 1997, Gebonden, 480 npagina's
Bijzonderheden: Schitterend boek ingebonden en in zeer goede staat
Prijs: € 37,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Blaise Pascal was een geniaal wiskundige en natuurkundige uit de zeventiende eeuw en staat bekend als de grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening. Hij werd echter vooral beroemd door zijn filosofisch-theologische geschriften.

In Gedachten verwoordt Blaise Pascal met grote hartstocht en scherpte het grote wijsgerige vraagstuk van zijn tijd: het probleem van de verhouding tussen de nieuwe wetenschap en het christelijk geloof.

Na Pascals dood vond men talrijke notities en bundels papieren die bedoeld waren als apologie van de christelijke godsdienst. Deze onvoltooide apologie werd postuum als de Pensées uitgegeven. Hierin is ook het beroemde Memoriaal opgenomen, de neerslag van een diep religieuze ervaring die Pascal in de nacht van 23 november 1654 had en opent met de woorden: ‘God van Abraham, God van Isaak, God van Jacob, niet der filosofen en geleerden’.
Verder lezen

Sterrenkijker uit Appingedam

particulier
Bij Sterrenkijker zijn voornamelijk tweedehands boeken te koop. Lichte gebruikssporen zijn te verwachten en normaal. Kleine onvolkomenheden zoals een naam of opdracht op het schutblad en ingeplakte ex librissen of een incidenteel ezelsoor, horen bij gebruikte boeken. Alle boeken zijn compleet tenzij anders beschreven. Als een boek juist heel erg goed is of een zeer fraai exemplaar, wordt dat vermeld. [.....]
Verkochte boeken worden twee week gereserveerd. Als er binnen die tijd geen reactie of betaling heeft plaatsgehad, komt het boek weer terug in de verkoop. [.....]
A message for book enthousiasts and bibliophiles outside the EU: due to the high shipping costs the majority of all foreign orders are cancelled by buyers. Please inform about the shipping costs before ordering. Thank you in advance.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pascal, B. - Gedachten Pascal, B. - Gedachten Pascal, B. - Gedachten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Sterrenkijker

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Sterrenkijker
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Sterrenkijker een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Sterrenkijker vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Sterrenkijker kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.