Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomic

Schrijver:
Titel: A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi
Taal: Engels
Uitgever: New Roxy Press, New Delhi,
Bijzonderheden: ZEER GOED - Paperback, 16 pagina's + 4 platen
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 1,92 (binnen Nederland)
Meer info:
Jantar Mantar in Jaipur is het grootste gebouwde astronomisch observatorium ter wereld. Het is in het begin van de 18e eeuw opgericht door Sawai Jai Singh en is een van de vijf vergelijkbare astronomische observatoria in India. Sawai Jai Singh was erg geïnteresseerd in wetenschap en technologie, met name in astronomie. Het observatorium ligt vlak bij de ingang van het City Palace in Jaipur. Er zijn 18 instrumenten, waarvan de meeste nog steeds werken. In 2010 werd het op de werelderfgoedlijst geplaatst.
¶ Citaat uit de inleiding: 'Zij, die in de Groote Pyramide slechts en heidensch monument of tempel zien, geven zich er rekenschap van, dat het bouwwerk een nauwkeurig systeem van astronomische chronologie bevat; dat dit systeem bewezen is de tijdbasis te zijn van de wetenschap van onze zichtbare schepping; ...; en dat de aldus uitgebruikte moderne wetenschap van de dagen van Kepler en Newton en 46 eeuwen geleden, toen de Groote Pyramide gebouwd werd, onbekend was.'

Vrijwel ieder die het boek heeft gelezen, verzekert je dat hij er niets van snapt. Het is “hogere” wiskunde, en dat betekent voor velen: een (door een voor hem onbereikbare ratio bevestigde) geloofswaarheid, te aanvaarden met de gepaste eerbied voor onbegrepen en onbegrijpelijke wetenschap. Het merkwaardige is nu dat die onbegrijpelijkheid niet uit een teveel maar uit een tekort aan wiskunde in dat werk voortkomt. Er wordt daar veel gerekend, maar dan in een stijl die men in de geschiedenis der wiskunde “verhalende algebra” noemt; de mathematische bewerkingen worden haast nooit in formuletaal omschreven, maar in de omgangstaal, en de onvermijdelijke consequenties hiervan zijn lange verhalen waarin men na een halve zin de draad
kwijt is, en die men alleen kan begrijpen door ze als een Latijnse of Griekse tekst met zinsontleding te lijf te gaan.

Een uitgebreide inhoudsopgave is te zien op de laatste 5 foto's!
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.