Krips-van der Laan, H. - Woord en daad / de zoektocht van Derk

Schrijver:
Titel: Woord en daad / de zoektocht van Derk Roelfs Mansholt naar een betere samenleving
ISBN: 9789023234364
Taal: Nederlands
Uitgever: van Gorcum / Stichting Groninger Historische Publicaties
Bijzonderheden: 1999, 329pp, Gebonden boek / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 7,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting................

Derks Roelfs Mansholt (1842-1921), de pater familias en inspirator van een aantal vooraanstaande figuren uit de landbouwwereld, onder wie de voormalige Europese landbouwcommissaris dr. S.L. Mansholt, is enerzijds de rationele, individualistische agrarische ondernemer, anderzijds de radicale maatschappijhervormer met uitgesproken links opvattingen die de socialistische leider F. Domela Nieuwenhuis in Groningen introduceerde en zelf voorzitter van de Nederlandse Bond voor Landnationalisatie werd. Deze 'gespletenheid' heeft ertoe geleid dat hij zowel in de socialistische arbeidersbeweging als in eigen boerenkring met achterdocht werd bekeken, waardoor hij altijd een wat geïsoleerde figuur is gebleven. In Woord en daad staat de ontwikkeling van Mansholts politiek-sociale denkbeelden voorop. Begonnen als een verlicht radicaal, helde deze adept en vriend van Multatuli over naar Marx, zag in navolging van de landhervormers Henry George en Michael Flurscheim de oplossing van de sociale kwestie in de opheffing van het particulier grondbezit en eindigde onder invloed van de aanhoudende grote agrarische crisis als protectionist. Zijn protectionisme omvatte veel meer dan een beschermende overheidspolitiek en was doortrokken van agrarisch fundamentalistische opvattingen, waardoor de toch al roze scheidslijn tussen de maatschappijhervormer en de Groninger herenboer cq. Landbouwvoorman kwam te vervallen. Het onderzoek naar mansholts zoektocht en tevens naar de eigenzinnige manier waarop hij vanuit het noorden zijn strijdbare boodschap aan de man probeerde te brengen, maakt duidelijk dat deze pionier slechts gedeeltelijk past in het profiel van de vroegsocialistische (arbeiders)beweging.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.