Rondeboom, Lodewijk - Een oase in het Heerderdal. De geschieden

Schrijver:
Titel: Een oase in het Heerderdal. De geschiedenis van landgoed De Dellen (1803-2003).
ISBN: 9789066971554
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting IJsselacademie, Kampen
Bijzonderheden: Gebonden, 2003, 135 blz. Met foto's en kaarten.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 2003 werd het 200-jarig bestaan gevierd van het landgoed De Dellen, gelegen in het Heerderdal, en in 2004 bestaat de Stichting Geldersch Landschap, de laatste eigenaar van het gebied, 75 jaar. De ontginning van De Dellen werd in 1803 voortvarend ter hand genomen door Herman Willem Daendels, de beroemde patriottenleider. Hij had grootse plannen voor het stuk woeste grond: wilde er een modelboerderij beginnen. Hij vormde heidevelden om tot akkers en bouwde stallen voor schapen, koeien en paarden. De agrarische plannen echter bleken te hoog gegrepen: de schrale bodem was, ondanks bemesting,, maar beperkt geschikt voor landbouwdoeleinden. In tekst en beeld geeft auteur Rondeboom een overzicht van de eerste vijf eigenaren van landgoed De Dellen: hun levensloop en inspanningen op het gebied van landgoedbeheer. De vroegste voorgeschiedenis komt aan bod, evenals De Dellen als kruispunt van wegen. Ook de buren van De Dellen, zoals de gemeenten Epe, Heerde en Oldebroek, passeren de revue. Daarnaast is de Geldersch Landschapperiode van 1929 tot 2004 uitgebreid in kaart gebracht. Tenslotte wordt de lezer als wandelaar door het gebied rondgeleid.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rondeboom, Lodewijk - Een oase in het Heerderdal. De geschiedenis van landgoed De Dellen (1803-2003).

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.