Nescio - Verzameld proza

Schrijver:
Titel: Verzameld proza
ISBN: 9789038854977
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: . Conditie: Goed. Editie: 3. Jaar: 2007. Taal: Nederlands.
Prijs: € 16,70
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Nescio is het pseudoniem van de zakenman J.H.F. Grönloh (1882-1961); het is Latijn en betekent 'ik weet het niet'. De auteur Nescio heeft tijdens zijn leven maar een luttele 350 bladzijden gepubliceerd: de verhalen 'De uitvreter', 'Titaantjes' en 'Dichtertje' en in verhalenbundels Mene Tekel en Boven het dal. Niettemin heeft hij zich daarmee een reputatie bezorgd, die door de jaren heen alleen maar is gegroeid; zijn kleine oeuvre is voor velen 'het boek dat alle andere boeken overbodig maakt', aldus W.F. Hermans.

Nescio's Verzameld proza bevat, naast het door de schrijver uitgegeven werk, een zeer ruime keuze uit de literaire nalatenschap. Het zijn voor het merendeel onvoltooide schetsen die wonderlijkerwijze dezelfde niet te omschrijven, maar onvervreemdbare Nescio-toon bezitten als de verhalen die de schrijver wèl wist af te ronden. Ze omspannen een periode van bijna zestig jaar, vanaf het epische verhaal 'De voetreiziger' tot Waarschuwing'. Al dit werk ging ongebruikt in Nescio's bureaula, waaruit het nu weer tevoorschijn gekomen is tot vreugde van de vele bewonderaars van zijn werk.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nescio - Verzameld proza