Meulenbeld, Ben - Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhis

Schrijver:
Titel: Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen
ISBN: 9789074597470
Taal: Nederlands
Uitgever: Binkey Kok Publications
Bijzonderheden: 2001, Grote paperback in nieuwstaat. Verzk zijn 3,95 euro (en dan kan er nog een vergelijkbaar boek bij)
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ruim 2500 jaar geleden werd in het zuiden van Nepal Siddhartha Gautama geboren. Hij formuleerde een verlossingsleer die de bevolking de mogelijkheid bood te ontkomen aan de eindeloze cyclus van wedergeboorten.
Wie net als hij de geestelijke bevrijding bereikt, heet een boeddha. De leer groeide uit tot een wereldgodsdienst en de eerste historische Boeddha werd deel van een uitgebreid pantheon.
Het oorspronkelijke theravada boeddhisme ontwikkelde zich via het mahayana boeddhisme met zijn helpers in de vorm van bodhisattva's tot het vajrayana boeddhisme met talloze demonische goden. De enorme variëteit aan goden werd vooral in Tibet gevisualiseerd.
Ontwikkelingsgeschiedenis, symboliek en iconografie van het boeddhisme worden besproken aan de hand van in Nepal vervaardigde moderne rolschilderingen, thangka's. Boeddha's, medicijnboeddha's, tara's, bodhisattva's, magiërs, asceten, heiligen, ogenschijnlijk woeste goden als yidams, dharmapala's die de leer beschermen en mandala's zijn de thema's van de schilderingen.
Verder lezen

de Koopjeskoffer uit Goirle

Logo de Koopjeskoffer

Wat leuk dat je (misschien wel) iets gaat bestellen in mijn winkeltje! Vaak kan er nog een boek (of meerdere boeken) bij je bestelling voor dezelfde verzendkosten. Om makkelijker te zoeken tussen mijn andere boeken op categorie, trefwoord etc. kun je ook op de website kijken, www.dekoopjeskoffer.nl. Verder staan er veel boeken ook op marktplaats, en kun je me vinden op Facebook en Instagram.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meulenbeld, Ben - Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen Meulenbeld, Ben - Tibetaanse Thangka's uit Nepal / het boeddhisme uitgelegd aan de hand van hedendaagse Nepalese schilderingen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij de Koopjeskoffer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met de Koopjeskoffer
  • Na uw bestelling ontvangen u en de Koopjeskoffer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van de Koopjeskoffer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • de Koopjeskoffer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.