Vroon, P. - Tranen van een krokodil / over de snelle evolutie v

Schrijver:
Titel: Tranen van een krokodil / over de snelle evolutie van onze hersenen
ISBN: 9789041405531
Taal: Nederlands
Uitgever: Flamingo Pocket
Bijzonderheden: 2000, 383pp, Pocket, Als nieuw
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
De mens is zowel bewonderenswaardig als weerzinwekkend. Hij levert grootse prestaties op het gebied van ambachten, wetenschap en kunst, maar heeft er ook geen moeite mee om miljoenen weerlozen af te slachten en de aarde, zijn enige omgeving, ernstig te beschadigen. Ook een en dezelfde persoon laat een mengsel zien van goede daden en laakbare handelingen. Bovendien krijgen wij allemaal te maken met gedrag van onszelf en van anderen dat we niet kunnen volgen. We nemen vaak beslissingen die we nauwelijks kunnen rechtvaardigen en die we achteraf zelfs niet begrijpen. Ook gevoelens zijn vaak nauwelijks beheersbaar, ze overvallen ons en we kunnen er in de regel niets aan veranderen, hoe graag we dat ook zouden willen. In dit boek wordt ons doen en laten beschouwd vanuit een combinatie van psychologische gegevens en beschouwingen over de manier waarop onze hersenen in historisch perspectief tot stand zijn gekomen. Centraal staat de stelling dat de evolutie langzaam te werk gaat, maar het temp
Het bestaan van de mens wordt door de bekende hoogleraar functieleer en theoretische psychologie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht geanalyseerd vanuit een combinatie van psychologie, evolutiebiologie en gegevens over de bouw van de hersenen. De auteur onderscheidt drie stel hersenen nl. de hersenstam, het z.g. limbische systeem en het laatst ontwikkelde deel van de schors van de grote hersenen (neocortex), die globaal een inleiding toestaan in het gedrag van een reptiel, een zoogdier en de mens. De stelling wordt geponeerd, dat de evolutie kleine stapjes zet, maar een sprong maakt als er een groot probleem in de omgeving rijst. Evolutioneel zou bij zo'n sprong een nieuw systeem met nieuwe taken aan de oude bestaande primitieve delen van het zenuwstelsel zijn toegevoegd. In de verschillende niveaus van de hersenen zouden processen verschillende belangen nastreven en slechts matig samenwerken. Het boek is voorzien van enige schematische tekeningen in zwart en wit. Het bevat een uitgebreide literatuurlijst. In deze druk zijn de wijzigingen vooral stilistisch en nauwelijks inhoudelijk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vroon, P. - Tranen van een krokodil / over de snelle evolutie van onze hersenen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ikhebaleenboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ikhebaleenboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en ikhebaleenboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ikhebaleenboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ikhebaleenboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.