Acht boekbanden vervaardigd door Meentje Rietema - Historie van

Schrijver:
Titel: Historie van den heer Willem Leevend, uitgegeven door E. Bekker, Wd. Ds. Wolff, en A. Deken. [Niet vertaald.]
Taal: Nederlands
Uitgever: Den Haag: Isaac van Cleef, 1784-1785.
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 850,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
205 x 125 mm. Acht delen. Heelperkament. Eerste druk. Banden met enkele vlekjes en gebruikssporen. Deel V: eerste drie bladen in fotokopie, bovenhoek tot en met bladzijde 50 aangevezeld (geen tekstverlies). Deel VII: eerste blad in fotokopie.

Volledige set in acht delen van de briefroman van Betje Wolff en Aagje Deken.

De acht delen zijn gebonden door Meentje Rietema in heelperkament van goede kwaliteit met teruggevouwen zijranden, de ruggen in zwart gekalligrafeerd met deelaanduidingen, de voorplatten gekalligrafeerd met auteursnamen in groen en titel in zwart. Ook de schutbladen van alle delen zijn door Rietema vervaardigd: geschept papier met watermerk ‘Pro Patria’ bestempelde zij met sterretjes in rood, groen en zwart.

Een unieke, met de hand gebonden set.

Geen van de acht banden is door de maker gesigneerd, maar zij komen uit de nalatenschap van Meentje Rietema en zijn door kenners als zodanig geïdentificeerd. Overigens is van Rietema slechts één gesigneerde boekband bekend.

Van in Groningen geboren boekbinder Meentje Rietema (1919-2005) zijn slechts negen boekbanden overgeleverd, vrijwel zonder uitzondering van zeer hoge kwaliteit, ook internationaal wel geprezen en bekroond. Vier banden vervaardigde zij in opdracht van de Arnhemse verzamelaar H.W. Bosscha. Op de tentoonstelling 75 jaar boekbindkunst in Nederland was in 1984 één band van Meentje Rietema te zien, en dat is tot op de dag van vandaag de enige in een openbare collectie.

Bart de Vries, Meentje Rietema boekbindster. Een korte levensbeschrijving en een inventarisatie van haar tot nu toe bekende luxe boekbanden (2012), p. 44-45.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Acht boekbanden vervaardigd door Meentje Rietema - Historie van den heer Willem Leevend, uitgegeven door E. Bekker, Wd. Ds. Wolff, en A. Deken. [Niet vertaald.] Acht boekbanden vervaardigd door Meentje Rietema - Historie van den heer Willem Leevend, uitgegeven door E. Bekker, Wd. Ds. Wolff, en A. Deken. [Niet vertaald.] Acht boekbanden vervaardigd door Meentje Rietema - Historie van den heer Willem Leevend, uitgegeven door E. Bekker, Wd. Ds. Wolff, en A. Deken. [Niet vertaald.] Acht boekbanden vervaardigd door Meentje Rietema - Historie van den heer Willem Leevend, uitgegeven door E. Bekker, Wd. Ds. Wolff, en A. Deken. [Niet vertaald.]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Artistiek Bureau
  Kamer van Koophandel nummer: 73792640
  NL002164220B81
  http://www.artistiekbureau.com
 • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.