R. Balsekar - Er was eens .....

Schrijver:
Titel: Er was eens .....
ISBN: 9789077228142
Uitgever: Samsara Uitgeverij b.v.
Bijzonderheden: Als nieuw - Zeer nette paperback
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Ramesh Balsekar, (1917-2009) was bankdirecteur, golfer en huisvader en voldeed niet echt aan het beeld dat wij van een Indiase goeroe hebben. Maar juist door zijn achtergrond, zijn universitaire opleiding in Engeland en niet te vergeten zijn inzicht, was Ramesh de uitgelezen persoon om de kloof tussen het oosterse en het westerse denken te overbruggen.

Na zijn pensionering ontmoette hij in 1978 zijn goeroe Sri Nisargadatta Maharaj, bij wie hij bleef tot diens dood in 1981. Op zijn sterfbed riep Nisargadatta tegen Ramesh: ‘And now you speak!’ en vanaf dat moment is hij gaan spreken.
Ramesh ontving tot diep in de tachtig nog iedere dag bezoekers in zijn huis in Bombay, onder wie veel westerlingen. Op die bijeenkomsten maakte Ramesh veelvuldig gebruik van klassieke, oosterse verhalen en anekdotes om zijn inzicht over te brengen.

Er was eens… bevat zijn meest gebruikte ‘wijsheidsverhalen’ uit verschillende tradities zoals het taoïsme, zen, soefisme, boeddhisme en hindoeïsme. Zoals Ramesh zelf zei: ‘Voor een ieder met belangstelling voor dit onderwerp is dit het meest nuttige vermaak in de stad.’
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Balsekar - Er was eens .....