Kiersch, George - Bloemenschikken als vak en hobby

Schrijver:
Titel: Bloemenschikken als vak en hobby
ISBN: 9789080060319
Taal: Nederlands
Uitgever: Arti Novo, Amsterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1991, 112 blz. Met afbeeldingen.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
George Kiersch is bloemist, arrangeur, corso-ontwerper en leermeester in ruste. Ondanks zijn leeftijd heeft het bloemenvak hem echter nooit losgelaten. Hij bleef de ontwikkelingen volgen; bezocht vaktentoonstellingen en bloemencorso's en liet niet na zijn meningen daarover mondeling en schriftelijk kenbaar te maken. Niet voor niets wordt George Kiersch door menigeen nog steeds gezien als de nestor der bloembinders.

Wie 'Bloemenschikken als vak en hobby' openslaat, wordt in eerste instantie met een kijkboek geconfronteerd en dat is niet zo verwonderlijk. Het boek bevat, naast een groot aantal zwart/wit illustraties, grotendeels full-page kleurenreproducties van bloemstukken die George Kiersch na deze te hebben geschikt - met aquarelverf vastlegde. Die aquarellen alleen al maken dit boek voor de liefhebber waardevol, maar Kiersch bouwt, aan de hand van de aquarellen, de techniek en de mogelijkheden van het bloemschikken stap voor stap op. Zowel de beginnende hobbyist als de vakman maken in dit boek kennis met zijn grote vakbekwaamheid en rijke fantasie, die de neerslag vormen van een leven lang omgaan met bloemen.

George Kiersch laat u zien hoe het mogelijk is om met een enkele bloem, maar ook met een hele bos, een mooi evenwichtig bloemstuk samen te stellen; maar niet voordat hij u de daarvoor noodzakelijke gereedschappen heeft getoond en hun gebruik heeft toegelicht. Kiersch houdt geen theoretische verhandelingen vooraf, maar doorspekt zijn gehele tekst met waardevolle aanwijzingen betreffende bloemsoort, kleurcombinaties, compositie, vaaskeuze en boeketvormen. Daarnaast geeft hij suggesties voor zogenaamde 'gelegenheidsbloemstukken' (o.a. voor huwelijk, huldiging, Kerstmis). 'Bloemenschikken als vak en hobby' is bovenal een praktisch boek en degenen die het als leidraad gaan gebruiken zullen ervaren dat hun leermeester niet alleen duidelijke taal spreekt, maar als het ware over hun schouders naar hun vorderingen mee blijft kijken.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kiersch, George - Bloemenschikken als vak en hobby

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.