Geschiedenis van Hoogeveen 1815-1975 / druk 1

Schrijver:
Titel: Geschiedenis van Hoogeveen 1815-1975 / druk 1
ISBN: 9789053520451
Uitgever: Boom, Uitgeverij
Bijzonderheden: Gebonden boek - 445 pag. - met omslag / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 8,90 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Hoogeveen ontstond vanaf 1625 in het kale, uitgestrekte veengebied va Zuid-Drenthe. Tweehonderdvijftig jaar werd in deze gemeente op grote schaal turf gegraven. De vervening bepaalde lange tijd het teven en werken van de bewoners, maar ook de manier waarop het landschap werd ingericht. In de periode die de Geschiedenis van Hoogeveen behandelt kwam aan de vervening een einde. Het omschakelen naar nieuwe bestaansmogelijkheden was een langdurig en bij tijden moeizaam proces. Hoogeveen transformeerde van veenkolonie tot regionaal industrie- en voorzieningencentrum. Het boek schetst de meest cruciale periode in het bestaan van de gemeente Hoogeveen. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar de hoofdstad Hoogeveen, maar ook naar de verschillende dorpen in gemeente, die elk hun eigen ontwikkeling kenden. Zestien auteurs geven in twintig hoofdstukken een breed geschakeerd beeld van leven en werken, van turfgravers en schippers, van sociale zorg en strijd, ontginning en landbouw, ambacht en industrie, onderwijs ontspanning en van de geneeskundige zorg, met daarnaast ruime aandacht voor de bevolkingssamenstelling en ontwikkeling en de ruimtelijke, bestuurlijke, politieke en kerkelijke ontwikkelingen.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.