Kampman, J.H. - De kogel is er eerder dan de knal. Herman Kampm

Schrijver:
Titel: De kogel is er eerder dan de knal. Herman Kampman. Over zijn leven en zijn dood.
ISBN: 9789081043212
Taal: Nederlands
Uitgever: Twentwel, Hulsen
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2006, 191 blz. Met foto's, facsimile's en een kaart. NAW op schutblad.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over verzetsman Herman Kampman (1918-1945) uit Hellendoorn.

De bloedfanatieke en gewetenloze collaborateur Sera de Croon uit Amsterdam infiltreerde in het leven van Kampman, die zich op alle mogelijke manieren verzette tegen de Duitse onderdrukker.

Vier weken voor de bevrijding van Hellendoorn, werd Herman Kampman vermoord. Gewoon langs de kant van de weg. Op 29 maart 1945 raakte de kogel eerst het vulpotlood dat de verzetsman altijd bij zich droeg, alvorens diezelfde kogel zijn hart doorboorde.

Een neef van Herman Kampman, vernoemd naar de hoofdpersoon, ging op zoek naar het verhaal achter het kapotgeschoten vulpotlood.
Hij tekende een schokkend en boeiend verhaal op, dat niet alleen het leven van Herman Kampman beschrijft maar ook vertelt over de belevenissen in de gemeente Hellendoorn in oorlogstijd.

Ook het leven voor de oorlog wordt behandeld. De beschrijvingen over hoe men leefde en wat hen bezig hield geven dit boek een hoge cultuurhistorische waarde, mede door tientallen foto's, verklaringen en krantenknipsels uit die tijd.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kampman, J.H. - De kogel is er eerder dan de knal. Herman Kampman. Over zijn leven en zijn dood.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.