Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De

Schrijver:
Titel: Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte
ISBN: 9789078689027
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Rijswijkse Historische Projecten, Rijswijk, 2007
Bijzonderheden: ALS NIEUW - Paperback, 88 pagina's
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Inclusief persoonlijk briefje gesigneerd door de schrijver.

Abel Labouchère (1860-1940) was eigenaar-mededirecteur van de De Porceleyne Fles, een fabriek in Delft waar Delfts blauw aardewerk werd gemaakt. Daarnaast was hij raadslid en wethouder van de gemeente Rijswijk.

Abel Labouchère werd geboren als lid van het patriciaats- en bankiersgeslacht Labouchère en zoon van Henri Matthieu Labouchère (1807-1869) en diens echtgenote Cornelia Henriette van Lennep (1821-1902). In 1887 trouwde hij met Cornélie Jacqueline de Bruyn Kops (1863-1924) en in 1926 als weduwnaar met Pauline Agneta van Wickevort Crommelin (1893-1972). Hij was eigenaar-mededirecteur van de "De Porceleyne Fles", een aardewerk fabriek in Delft waar Delfts blauw aardewerk werd gemaakt. Daarnaast was hij raadslid en wethouder van de gemeente Rijswijk en commissaris van diverse bedrijven.

Hij kocht in 1883 op 23-jarige leeftijd aandelen in het aardewerkbedrijf en werd daarmee mede-eigenaar naast Joost Thooft (1844-1890). Samen met H.M. Mauser (1868-1940), die in 1891 in dienst trad als handelschef van de Porceleyne Fles, introduceerde hij vele vernieuwingen, waaronder het 'Nieuw Delfts' en bouwaardewerk. Door de combinatie van gedrevenheid, zakelijk en artistiek inzicht bracht Labouchère de fabriek tot bloei.

Hij was vanaf 1891 eigenaar van Landgoed te Werve in Rijswijk, een voormalig kasteel. Hij liet op het landgoed een meer van 9 ha. graven. Het zand werd gebruikt voor de aanleg van de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Het meer is bekend als openluchtzwembad 'De Put'. In Rijswijk is de Labouchèrelaan naar hem vernoemd.

Abel Labouchère was de laatste particuliere bewoner van Huis Te Werve. In 1922 verkocht hij het landgoed aan de Bataafse Petroleum Maatschappij.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte Labouchere, Guyon - Abel Labouchere 1860-1940 - De man die 'De Porceleyne Fles' groot maakte

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.