Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Be

Schrijver:
Titel: Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400
ISBN: 9789053334089
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Amsterdam, 1995
Bijzonderheden: ALS NIEUW - Paperback met flappen, 414 pagina's
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 7,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Kronieken behoren tot de vroegste tekstgetuigen van de middeleeuwse samenleving. Ontvouwen zij aanvankelijk het goddelijk heilsplan, later bieden zij de historische grond voor het bestaansrecht van vorsten en vorstendommen. Vooral de late middeleeuwen kennen een ware stortvloed aan historiografische geschriften, waarin de macht en het aanzien van de heersende dynastieën uitgedragen wordt.

Heraut Beyeren is in Holland een invloedrijke hofschrijver geweest. Hij schreef voor Willem VI een Wereldkroniek en een Hollantsche cronike, waarin lui honderden citaten vervlocht uit enkele tientallen verhalende bronnen tot het verhaal van een glorieus Hollands verleden dat in de schepping zijn oorsprong vond. Zijn werk vormt een onmisbare schakel m de Hollandse historiografische traditie, die met de Rijmkroniek van Melis Stoke een aanvang neemt en in de Divisiekroniek van Aurelius haar middeleeuwse eindpunt kent

De kronieken van heraut Beyeren zijn nog nauwelijks bestudeerd. In Beeldvorming in Holland beschrijft Jeanne Verbij-Schillings hoe deze laatmiddeleeuwse compilator m het subtiele spel met de literaire traditie zijn visie op vorst en samenleving kenbaar maakt. Heraut Beyeren is een vroege middeleeuwse representant van een wapenkoning-kroniekschrijver, die bovendien behoort tot de weinige auteurs wier werken in het eigen handschrift overgeleverd zijn.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 5,70. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400 Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400 Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400 Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400 Verbij-Schillings, Jeanne - Beeldvorming in Holland - Heraut Beyeren en de historiografie omstreeks 1400

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.