Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportrette

Schrijver:
Titel: Atelier - vijftig kunstenaarsportretten
ISBN: 9789078670100
Taal: Nederlands
Uitgever: 99 uitgevers, Haarlem, 2009
Bijzonderheden: ALS NIEUW - Paperback, 216 pagina's
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
De beste ideeën zijn vaak de allersimpelste. Fotograaf Hans de Bruijn wilde al lang een fotoserie maken van toonaangevende hedendaagse Nederlandse kunstenaars in hun atelier. De afgelopen twee jaar is hij erin geslaagd om vijftig van hen te portretteren. Kunstenaars als Armando, Barbara Visser, Erwin Olaf, Marc Mulders, Charlotte Dumas en Robert Zandvliet laten zien hoe het werkdomein van de kunstenaar er anno 2009 uitziet.
Daarnaast geeft het boek een prachtig overzicht van de huidige stand van de kunst in Nederland. De fotoserie is zeer divers geworden, niet alleen vanwege de uiteenlopende disciplines waarin deze kunstenaars werkzaam zijn maar ook vanwege de verscheidenheid in leeftijd: Jasmijn Visser (1983) naast de dit jaar tachtig geworden Carel Visser. Maar bovenal laat deze verzameling zien hoe verrassend divers het begrip "atelier" kan zijn. Er zijn natuurlijk de klassieke schilderateliers. Maar de zoektocht bracht De Bruijn ook in fabriekshallen en schoollokalen, in kantoren en huiskamers. Of helemaal niet in een atelier, zoals bij Hellen van Meene. Op haar uitdrukkelijk verzoek heeft hij haar geportretteerd in een bos. Een ereplaatsje werd ingeruimd voor Lucebert, die al lang niet meer onder ons is, maar wiens atelier in Bergen nog volledig intact is en nog steeds de sfeer van zijn aanwezigheid ademt.

De kunstenaars zelf vertellen in een korte begeleidende tekst over hun werkruimte en de invloed van die omgeving op hun manier van werken.
Kunstcriticus Hans den Hartog Jager schreef een boeiende inleiding bij de fotoserie.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 5,70. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Brodgar Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Brodgar Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Brodgar Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Brodgar Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Brodgar Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.