Koppejan, A.R. - Sturen en turen. De laatste beurtschippers in

Schrijver:
Titel: Sturen en turen. De laatste beurtschippers in Zeeland.
ISBN: 9789072838308
Taal: Nederlands
Uitgever: ADZ, Vlissingen
Bijzonderheden: Gebonden, 2002, 384 blz. Met foto's en facsimile's.
Prijs: € 14,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit is het verhaal van tientallen beurtschippers en hun geschiedenis. Van elke beurtschipperfamilie (binnenschippers met een vaste route die op contractbasis allerhande goederen vervoerden) staat het boek bol van de anekdotes en foto's. Bovendien zijn de route en de vracht gedetailleerd genoteerd. Ook alle bijzonderheden komen ruimschoots aan bod. Er is niet alleen een vlootlijst, maar ook een lijst met alle ligplaatsen en schippers. Elke beurtschipper wordt met name genoemd, de naam en alle bijzonderheden van het schip worden vermeld, alsmede de tijd waarin ze actief vaarden. Al met al levert het een mooi staaltje actuele geschiedschrijving op van een tak van de binnenvaart die onlangs verdwenen is. Tevens geeft het boek een duidelijk inzicht hoe vervoer over water heeft plaatsgevonden en zich heeft ontwikkeld.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Koppejan, A.R. - Sturen en turen. De laatste beurtschippers in Zeeland.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.