Boxtel, Jean-Paul van - De kracht van kleur. Kleuren mengen, sa

Schrijver:
Titel: De kracht van kleur. Kleuren mengen, samenstellen en toepassen met acrylverf.
ISBN: 9789043913416
Taal: Nederlands
Uitgever: Tirion Art, Baarn
Bijzonderheden: Gebonden, 2010, 151 blz. Met afbeeldingen in kleur en een index.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In dit boek toont kunstenaar/auteur Jean-Paul van Boxtel de effecten van kleur aan in zijn schilderijen. Eerst introduceert hij zichzelf en legt hij in het voorwoord uit wat het belang is van kleuren mengen en wat kleur met ons doet. Daarna volgen vier hoofdstukken over respectievelijk de samenstelling van licht, het gebruik van de kleurencirkel, verdonkeren en verlichten van kleur en transparant en dekkend werken. In hoofdstuk 5 worden in acht rubrieken de secundaire kleuren en bruin, grijs, wit en zwart behandeld. Elke rubriek begint met een kleurenpalet waarna de auteur aan de hand van een of meer schilderijen van zichzelf uitlegt hoe deze kleuren worden gebruikt. Ook is er aandacht voor compositie en vlakverdeling, atmosferisch perspectief, lucht, wassingen en speciale technieken. Van Boxtel maakt in zijn werk gebruik van acryl- en aquarelverf, inkt en pastelkrijt en voegt o.a. mediums als Gesso, Modeling Paste, Resin Sand en Black Lava toe. Tot slot een workshop kleurenleer. Alles wordt toegelicht met duidelijke kleurenfoto's en illustraties. Een boek voor wie meer wil weten over de werking van kleur.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boxtel, Jean-Paul van - De kracht van kleur. Kleuren mengen, samenstellen en toepassen met acrylverf.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.