Terpstra Piet - Maria, de heilige maagd,

Schrijver:
Titel: Maria, de heilige maagd,
Taal: Nederlands
Uitgever: M.A. van Seijen, Leeuwarden
Bijzonderheden: gebonden, hardcover met stofomslag, 450 pp, als nieuw, geen brievenbus post
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
leven verschijningen, legenden mirakelen
In dit prachtige en vaak ontroerende boek over Maria, de Heilige Maagd wordt haar leven, verschijningen, legenden, mirakelen en nog veel meer beschreven in een boeiend geheel dat, in deze tijd van toenemende Maria-verering mede door de huidige paus bevorderd, een grote plaats zal gaan innemen bij de velen die dit boek in hun bezit zullen krijgen.
In dit unieke boek van ruim 450 pagina's, met een aantal fraaie kleurenillustraties, staat, naast vele legenden, verschijningen, mirakelen etc. het volgende te lezen:

'Pelgrims van wijd en zijd' in Lourdes
Het grote wonder in Maria's leven
Maria in haar verhouding tot Jezus
Dood en hemelvaart van Maria
De drie herdertjes van Fatima
Fatima's grote wonder
Beschouwingen over Maria
Predikers van het Christendom en hun Marialiefde
Maria Goretti, de heilige
Mariafeesten in de loop van de eeuwen
De rok van Maria en andere mirakelen
Waarschuwingen voor vervolgers en afvalligen
Vlaanderen: 'Het paradijs van Maria'
Wonderbeelden van Onze Lieve Vrouw
Het Belgische Lourdes en andere bedevaartsplaatsen
Een bedevaart in het Mariajaar 1954
Maria's verschijning aan de kinderen te Pontmain
Zwarte madonna's in verdrukking en vrijheid
Theotokos, de Godbarende
Maria in de beeldende kunst
Het meisje, dat rein wilde blijven en andere Marialegenden
Mariabeelden en processies
Een devote weduwe en ander Marialegenden
'Deze klok, die Maria genoemd wordt'
Lof en liederen voor Maria
'Uit het volle hart'
Het mirakuleus Mariabeeld in 't Zand
De Zoete-Lieve-Vrouw van 's-Hertogenbosch
Moeder van Genade en Onze Lieve Vrouw op 't Staakske
Mirakuleuze Mariabeelden te Tongre, Aarle-Rixtel, Hanswijk, Halle en Handel
Mariaverering in deze tijd

Tijdens de mariale studiedagen te Scherpenheuvel heeft Mgr, Schoenmaeckers het volgende gezegd: Al de zangen van het Oude Testament en al de verlangens en verwachtingen van de Armen van Yahweh vloeien samen in de nederige dienstmaagd van de Heer. Op haar heeft God met welbehagen neergezien en aan haar heeft God grote dingen gedaan.
Onze Lieve Vrouw is dan voor mij de gelovige, die ons voorgaat in deze tijd van ongeloof en bedreigd geloof, zij is de arme van geest zoals beschreven staat in het magnificat. Zij is de Virgo fidelis. Naar haar voorbeeld en in haar spoor moeten wij mens worden in onze tijd.
Die armoede van geest heeft vele vormen. Het is geen wereldvreemde armoede van geest, want die armoede van geest is juist ook die armoede van de liefde waarin wij niets voor onszelf bewaren, maar arm worden door ons uitgaan naar de anderen. Zo denk ik dat Onze-Lieve-Vrouw ook voor onze tijd een onvervangbare rol moet spelen.
Ik heb eens gelezen en ik geloof dat dit waar is: door alle onzekerheden van deze tijd, door alle stormen en moeilijkheden, die de kerk nu kent zal het geloof van de eenvoudige gelovigen ons redden. Zo zie ik het geestelijk moederschap van Onze-Lieve-Vrouw, dat zij ons in deze tijd moge helpen om te geloven en haar Zoon te volgen.
Zij moet ons door de moeilijkheden heendragen en de toewijding aan Onze Lieve Vrouw, wel dat is de toewijding van ons hart. Wij moeten zoals Maria, niets hebben tegenover God, niets waarop wij kunnen steunen. De Kerk moet weer arm worden aan menselijke middelen: zij moet slechts rijk worden aan die inzet en overgave van het hart in dienst aan God en aan de medemens.
Zo zie ik Maria. Ieder zal begrijpen, dat Onze-Lieve-Vrouw voor mij geen bijkomstigheid is in deze tijd, maar dat zij in het hart van de kerk ook in deze tijd haar geestelijk moederschap moet vervullen door voor ons te bidden, over ons te waken en ons te brengen tot dat geloof. Zij, de gelovige, de God toegewijde moge ervoor zorgen dat wij zullen uitgroeien tot een gelovig volk van God, een arme en God toegewijde kerk.'
Verder lezen

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

zakelijk

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2024 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten. Vanaf 35 euro in NL geen verzendkosten. Het is mogelijk dat onze mails in een reactie op uw bestelling in uw spambox terecht komen; controleer s.v.p. hierop!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Terpstra Piet - Maria, de heilige maagd,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenbeurs Venlo

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenbeurs Venlo
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Boeken Steunen Mensen
    Kamer van Koophandel nummer: 41064290
    NL802572376B01
    https://www.boekensteunenmensen.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenbeurs Venlo een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenbeurs Venlo vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenbeurs Venlo kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.