Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Knieps-Port le Roi, Thomas; Lieven Boeve; Georges de Schrijver; Yves d

Schrijver:
Titel: Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag - Hulde aan Professor Dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat
ISBN: 9789033468841
Taal: Nederlands
Uitgever: Acco, Leuven/Voorburg,2008
Bijzonderheden: ALS NIEUW - Paperback, 174 pagina's
Prijs: € 18,95
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Conditie: De kaft heeft lichte gebruikssporen en de rug heeft een lichte leesvouw

Gods aanwezigheid in de wereld is allesbehalve vanzelfsprekend. Vindplaatsen van God zijn schaars geworden. Ook voor wie gelooft dat God zich in de mens Jezus heeft meegedeeld, is het goddelijke niet zomaar te ontwaren in het menselijke zien en aanraken. Wie de Onzichtbare in het zichtbare wil ontdekken, dient zich hiertoe een bijzondere wijze van waarnemen en benaderen eigen te maken. Symbolen, sacramenten en rituele handelingen van de religieuze gemeenschap vormen plaatsen en momenten om de aandacht te scherpen en ontmoeting mogelijk te maken. Want, evenals in het alledaagse leven, komt God ons eerder in stille glans dan in verblindende helderheid nabij. De bijdragen in dit boek gaan op zoek naar sporen van het goddelijke licht in het menselijk bestaan en in de sacramentele praxis van de christelijke gemeenschap. Met deze feestbundel willen collega’s en vrienden hulde betuigen aan Lambert Leijssen die gedurende vele jaren sacramentologie en liturgiewetenschappen aan de K.U.Leuven heeft gedoceerd, en in 2007 met emeritaat is gegaan. Doorheen zijn onderwijs- en onderzoeksactiviteiten heeft hij ons op zijn eigen bescheiden wijze als geen ander op Gods ‘stille glans’ in de wereld attent gemaakt.

Deze zeer uitgebreide bundel bevat de volgende bijdragen:

* Georges de Schrijver - Sacramentaliteit van het bestaan postmodern
* Yves de Maeseneer - Sint Franciscus versus McDonald's? Globalisering onder theologisch-etische kritiek
* Kristiaan Depoortere - "Alles van waarde is weerloos": over respect voor broos leven vanuit een christelijke achtergrond tussen "reeds" en "nog niet"
* Mia Leijssen - Sacrale ervaringen in spiritueel georiënteerde psychotherapie
* Annemie Dillen - Zorg en verantwoordelijkheid voor kinderen als uitdaging voor een sacramentele theologie
* Marcel Broesterhuizen - Waar taal en verhalen falen: doven in gesprek met een horende (?) God
* Lieven Boeve - Sacramentologie als fundametele theologie: de bijdrage van L.-M. Chauvet tot een postmoderne hermeneutische theologie
* George S. Worgul - Sacraments: Iconic Interruptions of the Loving God
* Jozef lamberts - Kansen en uitdagingen voor de christelijke initiatiesacramenten
* Susan K. Roll - "A glimmer at the edges": The presence of the Spirit in marginal eucharistic celebrations
* Hans Geybels - Een klein eucharistisch traktaat uit de Luikse school: een brief van Adelman van Luik aan Berengarius van Tours
* Joris Geldhof - Baalder over de eucharistie
* Stijn van den Bossche - Het huwelijk: instelling van de relatie
* Thomas Knieps-Port le Roi - Het huwelijk in wording? Een sacramentologische probleemschets
* Axel Liégeois - Sacramenten voor zondaars? Over de ziekenzalving aan mensen die om euthanasie vragen
* Jean-Yves Lacoste - Resurrectio Carnis: du savoir théologique à la connaissance liturgique
* Louis-Marie Chauvet - Présence de Dieu, présence à Dieu dans le jeu litugique
* Paul de Clerck - Présence sacramentelle ou actes u Ressuscité?
* Gerard Lukken - Liturgie en zintuiglijkheid: de weg van de tensieve semiotiek
* Paul Post - Plaatsen genoeg: een verkenning van de triade plaats, ritueel, liturgie
* André Haquin - Ethique et liturgie: les "ressources" de la célébration chrétienne
* André Goossens - Statuut van de liturgie in oudtestamentische tijden
* D. Guibert Michiels - Internationale Colloquia van het Liturgisch Instituut, K.U. Leuven
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 6,65. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
De aangeboden boeken worden verkocht ten behoeven van het onderhoudsfonds van de Protestantse kerk in Bergen op Zoom. De opbrengst wordt gebruikt voor het jaarlijkse onderhoud van dit Rijksmonument.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Knieps-Port le Roi, Thomas; Lieven Boeve; Georges de Schrijver; Yves de Maeseneer; Kristiaan Depoortere; Mia Leijssen; Annemie Dillen; Marcel Broesterhuizen; George S. Worgul; Susan K. Roll; Hans Geybels; Joris Geldhof; Stijn van den Bossche; e.a. - Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag - Hulde aan Professor Dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat Knieps-Port le Roi, Thomas; Lieven Boeve; Georges de Schrijver; Yves de Maeseneer; Kristiaan Depoortere; Mia Leijssen; Annemie Dillen; Marcel Broesterhuizen; George S. Worgul; Susan K. Roll; Hans Geybels; Joris Geldhof; Stijn van den Bossche; e.a. - Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag - Hulde aan Professor Dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat Knieps-Port le Roi, Thomas; Lieven Boeve; Georges de Schrijver; Yves de Maeseneer; Kristiaan Depoortere; Mia Leijssen; Annemie Dillen; Marcel Broesterhuizen; George S. Worgul; Susan K. Roll; Hans Geybels; Joris Geldhof; Stijn van den Bossche; e.a. - Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag - Hulde aan Professor Dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat Knieps-Port le Roi, Thomas; Lieven Boeve; Georges de Schrijver; Yves de Maeseneer; Kristiaan Depoortere; Mia Leijssen; Annemie Dillen; Marcel Broesterhuizen; George S. Worgul; Susan K. Roll; Hans Geybels; Joris Geldhof; Stijn van den Bossche; e.a. - Gods sacramentele aanwezigheid in de wereld van vandaag - Hulde aan Professor Dr. Lambert Leijssen bij zijn emeritaat