Appelo, Martin - Socratisch motiveren

Schrijver:
Titel: Socratisch motiveren
ISBN: 9789085064442
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom, Amsterdam
Bijzonderheden: Gebonden, 2008, 144 blz. Met DVD.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hulpverleners en bedrijfsartsen komen het vaak tegen: cliënten die anders doen en willen dan wat hun omgeving verwacht. De verschillende partijen gaan de strijd met elkaar aan, graven zich in of keren elkaar de rug toe. Vastlopende en uitzichtloze behandelingen, dreigende arbeidsongeschiktheid en toenemend isolement zijn hiervan het gevolg. Socratisch motiveren is een methode om dit te voorkomen. Het gesprek gaat met de stroom van de cliënt mee en houdt rekening met de oevers of kaders die door de omgeving worden gesteld. De therapeut heeft geen ander doel dan het verduidelijken van de motieven van de cliënt en de consequenties die belangrijke anderen daaraan verbinden. Er wordt extreem rekening gehouden met iemands persoonlijkheid, mening, tempo, mogelijkheden en omstandigheden. De methode is congruent tot op het bot. Het past zich bij de cliënt en zijn omgeving aan, niet andersom! Socratisch motiveren is nooit gericht op inhoudelijke verandering maar brengt de cliënt toch vaak op een ander spoor.

Dit boek biedt naast achtergronden, de ontstaansgeschiedenis en veel praktijkvoorbeelden van socratisch motiveren een uitgebreide beschrijving van de te volgen stappen, van de factoren die het proces mede bepalen en van de meest voorkomende knelpunten en oplossingen daarvoor. Socratisch motiveren bevat een dvd met een demonstratie van de methode bij drie verschillende persoonlijkheidstypen.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Appelo, Martin - Socratisch motiveren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.