Bos, Hendrik Jan ; J.H.A. Koekenberg (transcriptie) ; L.G.Chr. Graband

Schrijver:
Titel: Het dagboek van richter Hendrik Jan Bos. De reizen van een Twentse magistraat uit Oldenzaal in de jaren 1736-1792.
ISBN: 9789074983228
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Genealogische Werkgroep Twente, Enschede - Reeks : Twentse genealogische en historische bronnen. Nr. 25.
Bijzonderheden: Gebonden, 2002, 306 blz. Met 35 afbeeldingen en een index.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De vele functies die Hendrik Jan Bos (1706-1792) bekleedde, maken duidelijk dat we met een bijzonder energiek persoon te maken hebben. Wanneer hij niet op weg was naar de executie van een erf, naar een rechtspraak
of naar een markevergadering, dan moest er wel ergens contrôle uitgeoefend worden. Ook het beslechten van geschillen, de inspecties van bouwwerken en beplantingen behoorden tot zijn taken. Zelfs bij lijkschouwingen was Bos aanwezig.

Hij was schrijver, secretaris, administrateur, onderwijzer, voorzanger, procureur, verwalter-landrentmeester, verwalter-richter, richter, procurator, deurwaarder en lijkschouwer.
Bos kwam uit een tamelijk eenvoudige familie en was een echte autodidact (self-made-man zouden we tegenwoordig zeggen). Een hardwerkend mens, die in de loop der jaren een aanzienlijke netwerk opgebouwd
had en wel tot in de hoogste kringen.

Een uitgebreid register met achternamen, boerderijnamen en plaatsnamen besluiten het boek.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.