Bryan Burrough - Public Enemies / de opkomst van de FBI en de o

Schrijver:
Titel: Public Enemies / de opkomst van de FBI en de ondergang van John Dillinger
ISBN: 9789048802838
Taal: Nederlands
Uitgever: Lebowski
Bijzonderheden: In nette gelezen staat, geen bijzonderheden
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
John Dillinger, Bonnie & Clyde, Pretty Boy Floyd, Machine Gun Kelly, Baby Face Nelson en Ma Barker: in begin jaren dertig stonden in de Verenigde Staten de kranten bol met verhalen over deze criminelen, en staat de periode 1931-1935 bekend als het 'Public Enemy-tijdperk'. Het leidde tot de oprichting van de FBI, die alles in het werk stelde om John Dillinger en Co te arresteren.

John Dillinger was een charismatische bankovervaller, en niet te stoppen voor de FBI: hij ontsnapte meerdere malen uit de gevangenis en was geliefd bij het grote publiek, dat geen medelijden had met diezelfde banken die het volk in de Grote Depressie hadden gestort door hun wanbeleid. De bende van Dillinger omvatte onder meer de sociopaat Baby Face Nelson en was niet alleen geliefd bij het volk maar trok ook de aandacht van een eenvoudig opsporingsbureau: de FBI.

Haar leider J. Edgar Hoover gebruikte Dillinger om zichzelf en zijn bureau landelijk op de kaart te zetten, door hem tot Public Enemy Nummer 1 uit te roepen. Hoover en zijn trouwe adjudant Melvin Purvis werden echter door Dillinger keer op keer voor gek gezet en tijdens vuurgevechten dolven ze het onderspit.

Pas na het inzetten van een enorme politiemacht, de beruchte Lady in Red en onderwereldbaas Frank Nitti kon men Dillinger te pakken krijgen: op 22 juli 1934 bezocht John Dillinger de film Manhattan Melodrama in een bioscoop in Chicago samen met zijn vriendin Polly Hamilton en Ana Campanas. Campanas, die uitzetting boven het hoofd hing, had de politie echter getipt. Eenmaal buiten opende de politie het vuur op Dillinger.
Verder lezen

Too good to go uit Bilthoven

particulier

Logo Too good to go

Kijk ook eens bij mijn andere boeken. Meerdere boeken in één keer laten versturen scheelt in de verzendkosten. Ophalen in Bilthoven kan ook.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bryan Burrough - Public Enemies / de opkomst van de FBI en de ondergang van John Dillinger Bryan Burrough - Public Enemies / de opkomst van de FBI en de ondergang van John Dillinger Bryan Burrough - Public Enemies / de opkomst van de FBI en de ondergang van John Dillinger

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Too good to go

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Too good to go
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Too good to go een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Too good to go vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Too good to go kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.