Jack Kooistra - Laatste bericht Gevallenen Landmacht KNIL Ma

Schrijver:
Titel: Laatste bericht Gevallenen Landmacht KNIL Marine 1945 - 1962
ISBN: 97890779481
Taal: Nederlands
Uitgever: Penn Uitgeverij
Bijzonderheden: 800 blz Meer dan vijfduizend soldaten in Nederlandse dienst zijn gevallen in de strijd om Nederlands-Indië, later Indonesië. Hun namen zijn gegrift in eretekens en de harten van kameraden en nabestaanden.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Meer dan 5300 soldaten in Nederlandse dienst zijn gevallen in de strijd om Nederlands-Indië, later Indonesië. Hun namen zijn gegrift in eretekens en de harten van kameraden en nabestaanden.
Ze maakten deel uit van een leger dat Nederland lang uit het collectieve bewustzijn verdrong. Pas jaren na hun dood werd hun bestaan erkend, soms met tegenzin. Veel gevallenen in Indië, inclusief Nieuw-Guinea, werden tegen wil en dank ingezet in een verloren oorlog. Matig voorbereid waren de meesten, onvoldoende bewapend en soms amper begrijpend waar het om ging. De strijd tegen een gemotiveerde tegenstander moesten ze wel verliezen.
'Vergeten Leger' is een gedenkteken voor de Nederlandse gevallenen in Indië. Nooit eerder is hun aantal zo minutieus geteld, hun verhaal zo compleet verteld en zijn alle namen in één naslagwerk vereeuwigd.
Jack Kooistra, journalist en onvermoeibaar speurder, beschouwt dit als zijn magnum opus. Het is, met meer dan 5000 slachtoffers, een ereveld met de namen en persoonlijke verhalen van hen die het hoogste offer brachten. Voor Koningin en Vaderland of gewoon omdat ze moesten, als dienstplichtig militair.
Verder lezen

De Weijze Hoeve

particulier

De Weijze Hoeve uit Scheerwolde

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jack Kooistra - Laatste bericht Gevallenen Landmacht KNIL Marine 1945 - 1962

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Weijze Hoeve

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De Weijze Hoeve
  Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
 • Na uw bestelling ontvangen u en De Weijze Hoeve een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Weijze Hoeve vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De Weijze Hoeve kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.