Campbell, Lorne, Van der Stock, Jan - Rogier Van der Weyden 140

Schrijver:
Titel: Rogier Van der Weyden 1400 - 1464 : De Passie van de Meester
ISBN: 9789085261049
Taal: Nederlands
Uitgever: Davidsfonds / Waanders / In zeer goede staat
Bijzonderheden: Gebonden / 592 blz / uitgave 2009 / 317 (h) x 258 (b) x 54 (dk) mm / 4400 gram
Prijs: € 120,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 20 september 2009 opent M, het nieuwe museum van Leuven, de deuren met Rogier van der Weyden 1400I1464 - De Passie van de Meester. De tentoonstelling brengt topstukken van Rogier van der Weyden en zijn tijdgenoten uit 58 Europese en Noord-Amerikaanse collecties samen en definieert zijn vernieuwende beeldtaal. In dialoog met kunst van tijdgenoten en navolgers wordt de bijzondere artistieke en grensoverschrijdende betekenis van zijn verbeelding duidelijk. Deze Rogier van der Weyden-tentoonstelling vormt de voorlopige kroon op het werk van Artes.Leuven vzw, het samenwerkingsverband tussen de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en de K.U.Leuven. Bedoeling van de organisatie is om tentoonstellingen met internationale uitstraling mogelijk te maken; daarbij gaat Artes.Leuven vzw uit van recent wetenschappelijk werk dat verbonden is met de culturele uitstraling van de stad en dat de provincie als kennisregio positioneert. Door samen te werken, wordt een boeiend project mogelijk dat een breed en divers publiek kan bekoren. Diverse initiatieven maken duidelijk dat publieksparticipatie een van de sleutelelementen van deze samenwerking is. Door een bundeling van financiële middelen, van kennis en van ervaring maakt Artes.Leuven vzw projecten mogelijk die de afzonderlijke partners nooit alleen kunnen realiseren, samenwerking in deze levert dus een culturele meerwaarde op.

Lien De Keukelaere heeft als coördinator van het project deze opdracht samen met haar team op voortreffelijke wijze volbracht. Hiervoor verdienen zij onze dank.

De voorbereidingen van het tentoonstellingsproject startten in 2002. Professor Jan Van der Stock, hoogleraar van de Onderzoekseenheid Kunstwetenschappen K.U.Leuven, is de bezieler. Als curator en als voorzitter van het organisatiecomité overtuigt hij bruikleengevers uit binnen- en buitenland, mobiliseert hij subsidiënten en sponsors en inspireert hij een team van gemotiveerde collega's en medewerkers.

Ook de inbreng van de voorzitter van het wetenschappelijk comité, Dr. Lorne Campbell, Senior Research Curator van de National Gallery in Londen, wereldspecialist op het gebied van Rogier van der Weyden en van de Oudnederlandse schilderkunst, is van kapitaal belang. Zijn kunsthistorische inzichten vormen het fundament van het hele project.

Het nieuwe wetenschappelijk onderzoek dat aan de tentoonstelling voorafgaat, spitst zich toe op de betekenis van Rogier van der Weyden in de kunstgeschiedenis van de Lage Landen en op de invloed van zijn oeuvre op andere kunstenaars en media. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de voorliggende tentoonstellingscatalogus en worden ook op het colloquium Rogier van de Weyden in context voorgesteld aan de internationale wetenschappelijke wereld. De tentoonstelling wil recent wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken voor een breed publiek en tegelijk Leuven als bruisende stad in de kijker plaatsen.

Rogier van der Weyden 1400I1464 - De Passie van de Meester is méér dan zomaar een historische overzichtstentoonstelling. Van der Weyden was een pionier op het vlak van weergave van menselijke gevoelens. Juist daardoor is zijn werk ook voor de hedendaagse toeschouwer nog altijd relevant en fascinerend. We kunnen hier met recht en reden spreken van een tijdloos en universeel oeuvre. De moeite waard dus om het weer in de schijnwerper te plaatsen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Campbell, Lorne, Van der Stock, Jan - Rogier Van der Weyden 1400 - 1464 : De Passie van de Meester

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij annasboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met annasboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en annasboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van annasboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • annasboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.