Reinder Bruinsma - Geloven in Amerika

Schrijver:
Titel: Geloven in Amerika
ISBN: 9789023903635
Uitgever: Boekencentrum B.V.
Bijzonderheden: Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Prijs: € 5,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Er zijn maar weinig landen op onze aardbol waar de christelijke religie zo'n grote rol speelt als in de verenigde staten van Amerika. Maar tegelijkertijd is de Amerikaanse maatschappij in veel opzichten gewelddadiger, harder, meedogenlozer en intoleranter dan enig ander westers land. Hoe valt het te verklaren dat een zo gelovig land tegelijkertijd zo goddeloos kan zijn? Naast deze indringende vraag zijn er tal van andere dingen die de meeste Europeanen vreemd voorkomen. Waarom heeft Amerika zoveel verschillende kerkelijke stromingen? Waarom zijn bepaalde kerken zo succesvol geweest? Waarom hebben de traditionele kerken zoveel terrein moeten prijsgeven aan de evangelische? Hoe komt het dat Amerikanen zo openlijk over hun geloof praten en zelfs presidenten zich er niet voor schamen zich wedergeboren te noemen terwijl praten over wat we geloven voor ons in Europa een van de laatste taboes schijnt te zijn? Wat is er de ooraak van dat - bij alle nadruk op een volledige scheiding tussen kerk en staat - christelijke rechts een enorme politieke invloed heeft gekregen? Met ruime aandacht voor het verleden, brengt dit boek de huidige situatie van christelijk Amerika zorgvuldig in kaart. Kerken en stromingen, zowel als belangrijke personen, passeren de revue, terwijl recente en huidige tendensen worden geanalyseerd. Zonder grondige kennis van de Amerikaanse godsdienst zullen de Verenigde staten voor ons Europeanen immer een raadsel blijven. Dit boek wil de informatie aandragen die nodig is om dit raadsel enigszins te ontluisteren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 250.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €2,95 (brievenbus) en €4,95 (pakket)
- We verzenden ook naar België voor €6,95
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Reinder Bruinsma - Geloven in Amerika