Ria Maenhaut - Het evangelie volgens de kosmos

Schrijver:
Titel: Het evangelie volgens de kosmos
ISBN: 9789028977211
Uitgever: Ria Maenhaut
Bijzonderheden: Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Taal: Nederlands.
Prijs: € 16,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat hebben de kosmische microgolfachtergrondstraling, de Higgsoceaan, de ruimtetijd, multiversa, wiskunde en evolutie met God te maken? Veel. Tot die vaststelling kwam Ria Maenhaut nadat ze eerder het christelijk geloof achter zich had gelaten. In Het evangelie volgens de kosmos getuigt ze over de ‘andere’ God die ze in de wetenschap heeft ontdekt. Niet meer de goede God-de-Vader van de religie maar een universele, overstijgende kracht die zich manifesteert in al het leven én de materie die we vandaag kennen, die er ooit geweest zijn en die ooit zullen ontstaan. Een Godheid die zich uitdrukt in Eenheid. Om die eenheid op het spoor te komen hebben we kennis nodig, kennis die ze in dit boek aanreikt.
‘Ik was God verloren toen ik de kerk vaarwel zegde, maar Hij kwam tot mij terug in al zijn grandeur op de weg van de wetenschap. Het is mijn grootste verlangen om die onbekende Godheid kenbaar te maken. Het is niet nodig om te vechten tegen een voorbijgestreefd beeld van God. Hij openbaart zichzelf op oneindig veel andere manieren. Wie met een open geest en ogen kijkt, vindt God overal.’
De ondertitel van het boek mag letterlijk worden genomen. De auteur toont God in de wetenschap. Ze toont dat wetenschap God openbaart, dat wetenschap de nieuwe godsdienst is. Te vaak worden wetenschap en religie naast elkaar behandeld. Ria Maenhaut toont de eenheid in beide.
Een zoektocht naar God in de wetenschap
RIA MAENHAUT (1955) deed gedurende 21 jaar
DNA-onderzoek in het Laboratorium voor Genetica aan de Ugent. Nu studeert en schrijft ze thuis. In 2012 verscheen Een goddelijk sieraad onder pseudoniem Olivia Elia, een ervaringsgerichte interpretatie van het werk van Ruusbroec.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 250.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €2,95 (brievenbus) en €4,95 (pakket)
- We verzenden ook naar België voor €6,95
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ria Maenhaut - Het evangelie volgens de kosmos