Warren, Hans - Geheim dagboek / 1952-1953 /

Schrijver:
Titel: Geheim dagboek / 1952-1953 /
ISBN: 9789035101234
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Bert Bakker
Bijzonderheden: 1984, 2e druk, paperback, 219 pagina's, goede staat, paar gebruikssporen achterkaft
Prijs: € 1,00
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Het vijfde deel van Warrens 'Geheim Dagboek' bestrijkt de jaren 1952 en 1953. Het dagboek opent met een verblijf bij Mabel in Engeland in het voorjaar van 1952. Hans Warren ontmoet in 1952 ook een van de jongens die een grote rol in zijn leven zullen spelen, Mohamed Iamarène, maar aanvankelijk is het vooral een andere Algerijn, Habib, die zijn aandacht opeist. Tijdens de overstroming in februari 1953 vertoeft Warren in Zeeland - hij maakt de ramp mee en bewondert zijn vader die door zijn optreden als ervaren waterbouwkundige groot respect in Borssele afdwingt. In de zomer van 1953 besluiten Mabel en Hans het samenleven te wagen. Ze vestigen zich in Parijs. Hun onordelijke bestaan loopt vrijwel direct uit de hand. De volledige vrijheid die de echtgenoten elkaar in principe gunnen, blijkt in de praktijk moeilijk te verdragen, maar ondanks verwijderingen, ups en downs houdt het huwelijk stand. Als dit deel eindigt vormen zij met Habib een ménage à trois dat op springen staat. Ondertussen werkt Warren als criticus en journalist, en maakt hij als dichter een merkwaardige periode door: zijn ''flirt met het experiment". Het is de tijd waarin de bundels 'Vijf in je oog' en 'Leeuw lente' ontstaan, en ook al enkele verzen van het latere 'Saïd'. Iets van de achtergronden van deze gedichten wordt in dit Dagboek onthuld, men ontmoet er de vrienden en leert er de gebeurtenissen kennen die in de verzen leven.
Verder lezen

Boek voor u uit 's-Gravenhage

particulier
Mijn boeken bied ik aan voor een lage en schappelijke prijs. Ik vind het belangrijk dat boeken voor zoveel mogelijk lezers bereikbaar zijn en dat u veel leesplezier ervan heeft. Ik ben sinds 01-04-2020 gestart met verkoop.
De meeste boeken worden in nieuwstaat geleverd. Rookvrij, geen ezelsoren, bijna ongebruikt, geen verkleuringen en andere beschadigingen. Als de conditie van het boek afwijkt, vemeld ik dat duidelijk.
Uw bestelling wordt z.s.m. op werk- en zaterdagen verzonden door PostNL.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Warren, Hans - Geheim dagboek / 1952-1953 /

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boek voor u

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boek voor u
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boek voor u een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boek voor u vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boek voor u kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.