Piet Paaltjens [= François HaverSchmidt] - Snikken en grimlach

Schrijver:
Titel: Snikken en grimlachjes. Academische poëzie van Piet Paaltjens. (Met inleidende Levensschets door F.H.)
Taal: Nederlands
Uitgever: Schiedam: H.A.M. Roelants, [november 1867].
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 350,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
153 x 119 mm. Ingenaaid. XVI, 96 p. Niet afgesneden. Met naar rechts kijkend portret van de auteur [litho door R.M. Schmidt Crans] als frontispice. Eerste druk. Rug incompleet. Eerste katern los. Etiketje op binnenzijde vooromslag. Enkele pagina’s met roest.

Een van de bekendste dichtbundels van de negentiende eeuw, in eerste druk, in oorspronkelijk papieren omslag. Ingenaaid is deze druk vele, vele malen zeldzamer dan gebonden.

Het gedrukte etiketje voorin is van Van Benthem & Jutting, boekhandel en uitgeverij te Middelburg. De boekhandelaar heeft er met potlood de getallen ‘405’ en ‘6’ op geschreven. Achter ‘De prijs is f’ noteerde hij in inkt ‘1.40’: dat was in november 1867 inderdaad de verkoopprijs van een ingenaaid exemplaar. Een gebonden Snikken was een kwartje duurder.

Uit de bibliotheek van Paaltjens-verzamelaar Albert Bouma (1962-2021). Bouma had zeker een dozijn eerste drukken van Snikken en grimlachjes, maar allemaal exemplaren in linnen. Van de ingenaaide versie heeft hij nooit een tweede exemplaar gevonden.

Ongerestaureerd.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Artistiek Bureau
  Kamer van Koophandel nummer: 73792640
  NL002164220B81
  http://www.artistiekbureau.com
 • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.