Elie Cohen - Beelden uit de nacht / druk 1

Schrijver:
Titel: Beelden uit de nacht / druk 1
ISBN: 9789026105500
Taal: Nederlands
Uitgever: Prom, Uitgeverij De
Bijzonderheden: 1992, paperback
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nadat hij, zijn vrouw en kind waren gearresteerd (door verraad), werd Elie Cohen afgevoerd naar kamp Amersfoort. Daarna volgde een lange weg: de kampen Westerbork, Auschwitz, de dodenmars naar Mauthausen en ten slotte de kampen Melk en Ebensee.
In bijna alle kampen werd Elie Cohen ingeschakeld als arts. Zijn beroep deed hem overleven en maakte hem tot een van de weinige Joodse getuigen van deze kampen. Hij was transportarts, assistent van de Lagerarzt en Arztvormelder. De functies hadden alle gemeen dat hij ’prominent’ was, hetgeen een bevoorrechte positie inhield.
Omdat hij in elk geval de enige Nederlandse overlevende is die deze posities heeft bekleed, vond hij het zijn plicht over zijn daden verantwoording af te leggen.
’Het is verbazingwekkend dat ik vanuit zo’n dieptepunt nog vele jaren heb kunnen leven.
In dit boek leg ik verantwoording af over mijn daden; die is soms positief, soms negatief. Mijn medische instelling, dat ik arts geworden ben om mensen in nood te helpen, is geweld aangedaan; ik betreur dit. Maar ik wil ook vertellen dat ik een aantal mensen geholpen heb. Het behoort tot de gelukkige momenten in mijn leven als nu en dan iemand op mij afkomt en zegt: ’’Elie, weetje nog, dat jij in Auschwitz mij het leven hebt gered?” Dit overziende, geloof ik niet dat ik mij veel van de gemiddelde mens onderscheid, zodat mijn gedrag niet iets uitzonderlijks geweest is. Dit vermindert niet mijn schuldgevoel, hoewel het dwaas is dat ik hieronder lijd terwijl de veroorzakers ervan, de Duitsers, dit niet doen.’
Beelden uit de nacht is een manend document, dat ons blijft herinneren aan de afgronden van ellende, waanzin, misdadigheid, waartoe de mens in staat is.
Verder lezen

De Limburger uit Jabeek

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elie Cohen - Beelden uit de nacht / druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Limburger

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Limburger
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Limburger een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Limburger vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Limburger kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.