Roetert, Harry - Bad Bentheim - Sporen van een rijk verleden

Schrijver:
Titel: Bad Bentheim - Sporen van een rijk verleden
ISBN: 9789082887105
Taal: Nederlands
Uitgever: Creagro
Bijzonderheden: 160 pagina's, full-color, gebonden, NIEUW
Prijs: € 18,95
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
In meer dan veertig pakkende korte verhalen komt de geschiedenis van Bad Bentheim tot leven en krijgen de sporen uit het verleden betekenis. Tegenover het kasteel staat een klein standbeeld van een arbeider in de steengroeve: de ‘Kuhlkerl’. Hij recht zijn rug en met zijn handen achter zijn bretels kijkt hij met een trotse blik naar het kasteel. Kuhlkerls hebben meer dan acht eeuwen lang de Bentheimer zandsteen uit de steengroeven gehaald. Het kasteel en vele andere gebouwen in Bad Bentheim, maar ook in Nederland, zijn ermee gebouwd.

Wat hadden de Oranjes met de graven van Bentheim? En waarom was de schilder Jacob van Ruisdael zo gefascineerd door het kasteel? Waarom werd Bentheim calvinistisch, in tegenstelling tot de rest van Noord-Duitsland? Dit boek zorgt voor menig uur leesplezier en verrijkt uw bezoek aan Bad Bentheim.

Harry Roetert woont sinds 2008 in Bad Bentheim en is sindsdien verknocht aan deze plaats en zijn geschiedenis. Hij fotografeert, schildert en schrijft over Bad Bentheim, geeft rondleidingen aan toeristen en organiseert bedrijfsuitjes en dagjes uit voor familie- en vriendengroepen.
Verder lezen

Creagro uit Hengelo

zakelijk

Logo Creagro

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roetert, Harry - Bad Bentheim - Sporen van een rijk verleden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Creagro

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Creagro
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Creagro
  Kamer van Koophandel nummer: 71164065
  NL001102444B13
  www.creagro.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Creagro een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Creagro vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Creagro kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.