Bibliophilos - Histoire sommaire du livre en Belgique

Schrijver:
Titel: Histoire sommaire du livre en Belgique
Taal: Frans
Uitgever: C.I.P.C., Brussel, 1948
Bijzonderheden: Met de hand getekende illustraties
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Bibliophilos. Histoire sommaire du livre en Belgique. Bruxelles, (C.I.P.C), 1948."

31 x 23 cm., beige uitgeversomslag in goede staat. 96 blz., compleet. Met 45 in bruin gedrukte illustraties. Volgens het colofon is het boek gemaakt met "matériel extrèmement rudimentaire" en zijn de illustraties met de hand overgetekend van de originele boeken en vervolgens gereproduceerd. De tekst is met de hand gezet uit een kleine voorraad Medieval 10 punt, zegt eveneens het colofon. Dit is één van de 300 gewone genummerde exemplaren.

Achter de initialen C.I.P.C. (staat voor : "Centre d'Internement du Petit-Château", Interneringskamp Klein Kasteeltje) gaat volgens het colofon G. Pichon schuil. Volgens de UB Leuven is hij ook de auteur "Bibliophilos". (Andere bronnen noemen Marc Eemans). Bij dezelfde kleine drukkerij verscheen van Pichons hand in 1948 ook "De doolhof die schilderkunst heet" en het tijdschrift "Het klein kasteel" (1947-1948).

Volgens de EHC Antwerpen zijn de illustraties gemaakt door boekillustrator Karel Maes (1900-1974), die ook voor Toussaint van Boelaere en Stijn Streuvels gewerkt heeft.

Het boek is alleszins met grote zorg samengesteld en gedrukt, en behandelt ook de handschriftelijke periode, dus niet alleen het gedrukte boek. Curieus naoorlogs document.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bibliophilos - Histoire sommaire du livre en Belgique Bibliophilos - Histoire sommaire du livre en Belgique Bibliophilos - Histoire sommaire du livre en Belgique

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.