Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder

Schrijver:
Titel: Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie
ISBN: 9789054872993
Taal: Nederlands
Uitgever: VUBPress, Brussel, 2001
Bijzonderheden: ZEER GOED, Paperback, 253 pagina's
Prijs: € 9,00
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Conditie: Inwendig is het boek als nieuw, de kaft heeft hele lichte gebruikssporen

In dit boek gaat de auteur op zoek naar de leefwereld van de Brusselse hofmusici in de tweede helft van de achttiende eeuw. In deze periode ontvouwde zich aan het hof van Karel van Lotharingen een boeiend cultuurleven. Op muzikaal vlak speelde de hofkapel daarin een hoofdrol. Uit haar midden trad onder meer de gevierde violist en componist Pieter Van Maldere naar voren, wiens composities ook Haydn en Mozart bekend waren. De invalshoek van het boek is sociaal-historisch. Centraal staat de vraag naar de maatschappelijke omstandigheden die de ontwikkeling van muzikaal talent aan het Brusselse hof gunstig hebben beïnvloed. In het eerste deel staat de auteur stil bij de persoon van Karel van Lotharingen en de impulsen die hij als gouverneur-generaal aan het muziekleven heeft gegeven. Het tweede deel spitst zich toe op Henri-Jacques De Croes, die als muziekdirecteur van 1749 tot 1786 de leiding had over de hofkapel. In het laatste deel komen de leden van de hofkapel zelf aan bod. Zij worden professioneel en sociaal gesitueerd in de context van het hof en de stad Brussel.
Verder lezen

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 6,65. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
De aangeboden boeken worden verkocht ten behoeven van het onderhoudsfonds van de Protestantse kerk in Bergen op Zoom. De opbrengst wordt gebruikt voor het jaarlijkse onderhoud van dit Rijksmonument.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie Buyens, Koen - Musici aan het hof - De Brusselse hofkapel onder Henri-Jacques De Croes (1749-1786): een sociaal-historische studie