Fokke Simonsz, Arend (1755-1812) - Ernst en boert voor de XIXe

Schrijver:
Titel: Ernst en boert voor de XIXe eeuw
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam bij W.van Vliet en J. van der Hey, (1801).
Bijzonderheden: 204 pagina's 16º (12,7 x 8,6 cm). In een eenvoudig blind kartonnen bandje uit de tijd. Papier strak afgesneden, zodat de signaturen niet zichtbaar zijn. Deze almanak is met veel liefde en vakmanschap gemaakt.
Prijs: € 50,00
Verzendkosten: € 4,60 (binnen Nederland)
Meer info:
De plaatjes zijn gemaakt door vooraanstaande kunstenaars uit die tijd en de inhoud brengt interessante zaken in gewone-mensentaal over. De redacteur/schrijver meldt in de voorrede 2 keer, dat deze uitgave een kostbare onderneming was. De plaatjes zijn van goede kwaliteit en de tekst interessant.

Inhoud
Met stukjes over Wijsbegeerte, Schoone kunsten, Fraaije letteren, Dichtkunst (Over de idylle), Korte verhaalen en uitspanningen (Aanmerkingen over de Commedia dell' Arte met een stukje Frans Theatre Italien) en Zeden en Gebruiken. Goede inlandse waar tot nut van 't algemeen.

Illustraties
Met 7 plaatjes, waarvan 5 stippelgravures van L.A.Claessens naar J.Kuyper (Pythagoras vindt de maatsverdeling voor de toonkunst uit, Eerbied voor Cato, Moschus ontvluchte Cupido, Arlequin en Landing van Capt Cook op de Oostkust van Nieuw Holland). Verder een portret door D.Vrijdag van Pieter Cornelisz Hooft en een (van 2?) humoristisch karikatuurplaatje over de bibliotheek van een liefhebber Jacob Smies.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Fokke Simonsz, Arend (1755-1812) - Ernst en boert voor de XIXe eeuw Fokke Simonsz, Arend (1755-1812) - Ernst en boert voor de XIXe eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Zilveren Eeuw

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Zilveren Eeuw
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Zilveren Eeuw een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Zilveren Eeuw vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Zilveren Eeuw kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.