Aubry, Francoise / Vandenbreeden / Lautwein - Horta van art Nou

Schrijver:
Titel: Horta van art Nouveau tot modernisme.
Uitgever: be, Ludion, 1996
Bijzonderheden: softcover, 223 pagina's, ill. 24x30.5cm. ISBN 9789055440856.
Prijs: € 18,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Het standaardwerk over Victor Horta, over de vernieuwing die hij rond 1900 in de classicistische bouwstijl wist te brengen en uit te werken tot het hoogtepunt van de art nouveau. Een prachtig boek over een groot architect. De Europalia expositie in Brussel is dit jaar gewijd aan Victor Horta, wiens Paleis voor Schone Kunsten uit 1928 in oorspronkelijke staat werd hersteld. De uitgave bij die tentoonstelling gaat vooral over dat gebouw in een late art déco en belicht daarmee een onbekend aspect van de art nouveau architect. Zijn ontwikkeling van decorateur in art nouveau tot ruimtelijk bouwmeester komt in enkele teksten wel tot uiting, maar op een droge, weinig inspirerende manier. De fraaie illustraties in kleur en zwart-wit doen de kunst van Horta meer recht. De artikelen van diverse auteurs zijn slecht gecoördineerd: veel herhalingen van citaten. Als argument om Horta ook te zien als een belangrijk art déco en classicistisch architect is de publicatie terecht, maar dan wel meer op de specialist dan op de expositiebezoekers gericht. Over Horta en art nouveau is veel gepubliceerd; over het late werk van Horta (1861-1947) vindt men hier grondige, op Brussel geörienteerde informatie. De lijst van geëxposeerde werken is een bijlage. (Biblion recensie, Drs. E. Kreytz.)
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aubry, Francoise / Vandenbreeden / Lautwein - Horta van art Nouveau tot modernisme.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.