Gerard Bodifee - Weg Uit De Leegte

Schrijver:
Titel: Weg Uit De Leegte
ISBN: 9789058263407
Uitgever: Davidsfonds
Bijzonderheden: Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 3. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.
Prijs: € 6,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een reflectie over de kern van religie
Over de spirituele nood van Europa
Terwijl religie in grote delen van de wereld alsmaar belangrijker wordt, lijkt het christendom in Europa op zijn retour. De nieuwe generatie dreigt de band met de traditionele religie en haar rituelen te verliezen. Het wegkwijnen van het geloof in een zingevende werkelijkheid verzwakt Europa. Vervreemding, zelfdoding en lethargie steken de kop op.
Betekent dit het einde van de godsdienst in de westerse beschaving? Stopt de zin van het leven hier? Gerard Bodifée getuigt over de therapeutische kracht die van de crisis kan uitgaan. Waarom zou er niets nieuws uit kunnen ontstaan? Dat wat nodig is om het christendom te herstellen van het verlies aan waarachtigheid? Een reflectie over wat religie in wezen is, dringt zich op. Want een menselijke cultuur zonder spiritualiteit is ondenkbaar, ook in Europa.
GERARD BODIFÉE, wetenschapper en filosoof, verrichtte onderzoek naar de evolutie van sterrenstelsels en stervorming. Want alleen door de zoektocht naar waarheid en schoonheid, vindt de mens de weg naar de bestemming van zijn bestaan. Bodifée schreef een twintigtal boeken waarin wetenschap, filosofie en religie elkaar raken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 250.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €2,95 (brievenbus) en €4,95 (pakket)
- We verzenden ook naar België voor €6,95
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerard Bodifee - Weg Uit De Leegte