H. de Moy - Ordonnantie aengaende de Specerye

Schrijver:
Titel: Ordonnantie aengaende de Specerye
Taal: Nederlands
Uitgever: Christoffel Plantijn, 1589
Bijzonderheden: Over het vervalsen en verdunnen van specerijen
Prijs: € 150,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Ordonnantie ende Gheboden Ghemaeckt ende gestatuteerd by mijnen Heeren Schouteth Borgemeesteren Schepenen ende Raedt der Stadt van Antwerpen aengaende de Specerye. In date den XXIII Maij MDLXXXIX. t'Antwerpen, Inde Druckerye van Christoffel Plantijn, 1589."

21 x 15 cm., oud omslagje. Collatie: titelblad, verso blanco, vier bladzijden tekst in Gotisch schrift. Gevergeerd papier zonder watermerk, niet afgesneden. Prima staat. Wapenschild van Antwerpen, versierde beginletter.

Ordonnantie met strenge maatregelen tegen het vervalsen of verdunnen van specerijen ; genoemd worden saffraan (diverse soorten); gember, peper, kruidnagel, kaneel en andere. De kruiden moeten droog en veilig bewaard worden, en het stadsbestuur heeft het recht om bij de handelaars controles uit te voeren.

Gedateerd op 23 mei 1589 is dit één van de laatste drukwerken van Christoffel Plantijn zelf, overleden op 1 juli 1589. Herkomst: gekocht bij antiquariaat Den Hertog in 1996. Fraai drukwerk met een interessante inhoud: de specerijen waren letterlijk peperduur en de boetes waren navenant torenhoog.

Worldcat 902198783 (herdruk uit 1591 door de weduwe Plantijn) ; MPM c:lvd:6937852 (convoluut); KB Brussel BT 3537. Niet in STCV.

Prijs 150 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. de Moy - Ordonnantie aengaende de Specerye

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.