Anoniem - Nihil Obstat

Schrijver:
Titel: Nihil Obstat
Taal: Nederlands
Uitgever: De Carbolineum Pers 2015
Bijzonderheden: Heerlijke scatologie
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 300,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Nihil Obstat. Het Ghecroonde Aersgat en andere scatologische liederen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Bezorgd en met nawoord door Gilbert Huybens. En met houtsneden van Isabelle Vandenabeele."

De menselijke stofwisseling heeft altijd tot de verbeelding gesproken van onze dichters en liedjesschrijvers, maar vanwege het taboe dat er vroeger heerste en vandaag nog steeds heerst op het anale gebeuren, zijn de meeste van hun teksten hierover niet bewaard of nooit uitgegeven.
Om dit unieke boek te kunnen samenstellen heeft de Leuvense muziekhistoricus Gilbert Huybens daarom onbekende en moeilijk leesbare handschriften moeten doorzoeken. De inhoud van deze allereerste Vlaamse scatologische bloemlezing is dan ook opmerkelijk: van de achttien opgenomen liederen zijn er tien nooit eerder gedrukt, en de andere zijn nauwelijks bekend.

Het boek van 158 blz. is volledig met de hand gezet uit de Fransciscan 16 punt van Frederic Goudy, met de handpers gedrukt op geschept Hahnemuhle papier, en verlucht met 55 originele houtsneden van Isabelle Vandenabeele. De oplage bestaat uit 50 genummerde exemplaren, gebonden in kalfsperkament, met stofomslag en in beschermend foedraal. De houtsneden zijn in twee of drie kleuren en zijn eveneens met de handpers afgedrukt.
Verder lezen

De Boekengek uit Kalmthout

particulier

Logo De Boekengek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - Nihil Obstat Anoniem - Nihil Obstat

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.