Anoniem - Vervolg van den Lyst der Contributie

Schrijver:
Titel: Vervolg van den Lyst der Contributie
Taal: Nederlands
Uitgever: Grangé, Antwerpen, 1794
Bijzonderheden: Franse belastingen
Prijs: € 80,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Vervolg van den Lyst der Contributie. T'Antwerpen by A. Grangé, z.d. (1794)."

24 x 18 cm., geen omslag, zoals uitgegeven. De katernen worden met één draad samengehouden. Titelblad vuil. Collatie: 94 genummerde bladzijden, uitslaande tabel, 3 ongenummerde bladzijden, compleet. In beschermend schuifdoosje.

Dit boek overloopt de bijdragen van de inwoners van Antwerpen en grote omgeving op een oorlogsbelasting van 10 miljoen Franse Livres of Ponden die door de Franse bezetter werd geheven. Omdat de bijdragen niet snel genoeg kwamen, heeft Frankrijk 230 Antwerpenaars als gijzelaars afgevoerd.

Het boek is zeer interessant, niet alleen om de zware fiscale druk van de Franse bezetter op het geplunderde Vlaanderen te illustreren, maar ook omdat alle (welgestelde) Antwerpenaars en hun "Qutoatie" (schatting) er in detail in staan, inclusief de straat waar ze woonden: zelfstandigen, vrije beroepen, beambten, edellieden, pastoors, zelfs begijnen. Een financiële "Wie is Wie" van Antwerpen en omgeving dus.

Worldcat 901532324, STCV 7075818, KBR kostbare werken II 8.122 A Vol. 139, no 1, ook aanwezig in EHC Antwerpen, Museum Plantin-Moretus en UB Antwerpen. Zeldzaam op de markt, ik vind juni 2022 geen ander exemplaar te koop op internet.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anoniem - Vervolg van den Lyst der Contributie Anoniem - Vervolg van den Lyst der Contributie Anoniem - Vervolg van den Lyst der Contributie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.