Esmée Schilte, Gert-Jan Johannes - Talent voor de Wetenschap

Schrijver:
Titel: Talent voor de Wetenschap
ISBN: 9789081602914
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Nederlands | Hardcover | 9789081602914 | 2010 | 109 pagina's | 2dehands - In Zo Goed Als Nieuwstaat
Prijs: € 11,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Talent voor de Wetenschap - Gert-jan Johannes & Esmée Schilte.

In 1960 konden voor het eerst enkele jonge wetenschappers op reis gaan met een stipendium van de Niels Stensen Stichting. Deze stichting, die een jaar eerder was opgericht, wilde bijdragen aan de wetenschappelijke en persoonlijke vorming van katholieke wetenschapsbeoefenaren. Door een studie- of onderzoeksverblijf in het buitenland zouden ze niet alleen hun academische kennis of vaardigheden kunnen uitbreiden, maar ook waardevolle contacten kunne leggen en de blik verruimen.

Wat waren de motieven om een stipendium te creëren, speciaal voor katholieke wetenschapsmensen? Heeft het streven van de stichting succes gehad? En hoe hebben de reislustige academici hun verblijf in het buitenland ervaren? Dit zijn enkele van de vragen die aan de orde komen in Talent voor de wetenschap, Vijftig jaar Niels Stensen-stipendia. Daarmee laat het boek iets zien van de snelle ontwikkelingen in wetenschap en samenleving van de afgelopen halve eeuw. Abstracte begrippen als 'mondialisering van het onderzoek', 'herstructurering van het wetenschappelijk onderwijs', 'opkomst van de particuliere filantropie' en 'emancipatie van de katholieke bevolkingsgroep' krijgen heel concreet gestalte in dit verhaal over de lotgevallen van de Niels Stensen Stichting.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Esmée Schilte, Gert-Jan Johannes - Talent voor de Wetenschap