Joke Lankester, Ko Lankester - De acht Jaarfeesten

Schrijver:
Titel: De acht Jaarfeesten
ISBN: 9789032506230
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij de Kern, Baarn
Bijzonderheden: 2e Hands – In Goede Staat – Lichte gebruikerssporen / Paperback / 3de druk / 2005 / 256 Pagina’s / Nederlands / 9789032506230
Prijs: € 125,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De acht Jaarfeesten - Joke & Ko Lankester.

Winterfeest - Midwinter - Ploeg - en Zaaifeesten - Lentefeest - Meiavond - Oogstfeest en Herfstfeest.

Dat veel christelijke feesten hun basis vinden in heidense feesten, zal niet worden betwijfeld. Maar het Midwinterfeest en het Kerstfeest hebben wel meer gemeen dan de joelboom en de kerstboom... Wat zijn die heidense jaarfeesten precies? Wat is de essentie van eik jaarfeest? Welke heidense elementen zijn er in christelijke feesten te vinden? Wat heeft de paashaas met Pasen te maken? Welke gebruiken, gerechten en dranken zijn er aan bepaalde jaarfeesten verbonden? Kun je heidense feesten in de moderne tijd vieren?

Op al deze vragen wordt uitgebreid ingegaan. Maar ook de ontwikkeling van vele jaarfeesten in onze streken wordt besproken. De invloed van Romeinse feesten en lokale landbouwgebruiken blijken van groot belang te zijn. Behalve de interpretatie van elk jaarfeest geven de auteurs vele praktische aanwijzingen hoe dat feest gevierd kan worden. Een compleet ritueel, recepten voor brood, wijn en wierook, liederen, suggesties voor versiering van de feestruimte - acht keer per jaar kunnen ook moderne heidenen de traditionele feesten vieren. En alleen door de feesten te vieren kan de traditie blijven voortbestaan.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joke Lankester, Ko Lankester - De acht Jaarfeesten