Gooijer, Willem - De achterkant van het tapijt - Een zoektocht

Schrijver:
Titel: De achterkant van het tapijt - Een zoektocht naar de rol van het toeval in de wereld
ISBN: 9789086841233
Taal: Nederlands
Uitgever: IJzer
Bijzonderheden: 2015, 346 pag. Gebonden met s.o. en leeslint. Foto's in z/w. Nieuwstaat (smetteloos). Pakket.
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het toeval bestaat. Daar is vrijwel iedereen het mee eens. Maar hoe aanwezig is het toeval in ons leven? Wat kunnen we wel en niet beïnvloeden? En hoe onzeker maakt dit ons?
In De achterkant van het tapijt (Een zoektocht naar de rol van het toeval in de wereld) wordt op verschillende niveaus onderzocht in hoeverre het toeval, sommigen spreken zelfs van het lot of het noodlot, zich voordoet en op welke wijze de mens hiermee is omgegaan. Hoe hebben filosofen, wetenschappers, kunstenaars en ook theologen tegen het toeval aangekeken en wat betekenen deze inzichten voor de hedendaagse mens die zich ervan bewust is dat de maakbare samenleving van nu juist zo weinig mogelijk aan het toeval wenst over te laten. Het is een zoektocht met verrassende conclusies die tevens een handreiking biedt om het bestaan van onzekerheden in ons leven te accepteren en te relativeren.

'God dobbelt niet' is een gevleugelde uitspraak van Albert Einstein. Einstein, die met zijn twee relativiteitstheorieën aan de basis stond van de moderne fysica, deed deze uitspraak nadat hij geconfronteerd werd met de schokkende inzichten van de kwantummechanica. Het was immers deze tak van de natuurkunde die had vastgesteld dat over het gedrag van de kleinste deeltjes niets met zekerheid valt te voorspellen en dat de basis van onze wereld daarmee gebouwd lijkt te zijn op het drijfzand van de waarschijnlijkheid.
Dat Einstein bepaald niet de enige was die de grootst mogelijke moeite had met de onzekerheden die uit deze theorie voortvloeien, wordt in dit boek uit de doeken gedaan aan de hand van een historische zoektocht naar de rol van het toeval in het leven. Niet alleen zullen voorbeelden gegeven worden van gebeurtenissen die door niemand te voorzien waren, ook de inzichten van filosofen, wetenschappers, kunstenaars en theologen zullen aan bod komen.
De mens heeft zich in alle tijden moeizaam verhouden tot het toeval. 'De achterkant van het tapijt' (een uitspraak van Schopenhauer over de schijnbare ordelijkheid van de wereld) is een pleidooi om het toeval of het (nood)lot niet alleen in ons leven te accepteren, maar zelfs blijmoedig als een verrijking toe te laten.
Verder lezen

Tijdgeest uit Maastricht

particulier

Logo Tijdgeest

Met een goeie verpakking kost een brievenbus pakje in Nederland 4,25 euro. Een pakket kan goedkoop met DHL (zelf afhalen) voor 4,50 euro. Voor elke andere verzendwijze graag contact opnemen. Zelf ophalen in Maastricht is gratis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gooijer, Willem - De achterkant van het tapijt - Een zoektocht naar de rol van het toeval in de wereld

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Tijdgeest

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Tijdgeest
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Tijdgeest een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Tijdgeest vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Tijdgeest kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.