Maurer, Onno - Joop Stoop - Stadsportretten - Van Stadsgezicht

Schrijver:
Titel: Joop Stoop - Stadsportretten - Van Stadsgezicht tot Wiskundige Compositie
ISBN: 9789048424863
Taal: Nederlands
Uitgever: Museum Flehite, 2012
Bijzonderheden: Gebonden, 36 pag. als nieuw.
Prijs: € 9,95
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Tweede leven
Joop Stoop was al 76-jaar oud toen hij palet en penseel ter hand nam. Tot zijn pensionering in 1980 leidde hij een druk leven als revalidatiearts, onder andere in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Na zijn pensionering besteedde hij veel tijd aan zijn passie, de archeologie van Zuidoost Azië. Joop Stoop heeft door de jaren heen vele tientallen reizen naar voornamelijk Thailand gemaakt en verschillende publicaties over prehistorische vondsten in die regio geschreven. Van kinds af aan had Joop Stoop een grote belangstelling voor muziek en beeldende kunst. Hij groeide op in een kunstminnend gezin, zijn moeder nam hem veel mee naar tentoonstellingen en concerten. Een beroepskeuzetest bracht aan het licht dat hij artistieke talenten bezat. Toch zou het nog ruim zestig jaar duren voordat hij dit talent zou uiten.



Stadsgezichten
De schilder had grote belangstelling voor stadsgezichten, vooral van zijn geboortestad Utrecht. Er ontstond in korte tijd een indrukwekkende serie Utrechtse stadsgezichten van schilderachtige plekken in het eeuwenoude centrum. Stoop zag met lede ogen aan hoe ten behoeve van de stadsontwikkeling monumentale gebouwen verdwenen, zoals het station van Sybold van Ravesteyn en het Jugendstilgebouw van verzekeraar ‘De Utrecht’. Schilders kunnen er, naar zijn visie, met stadsgezichten voor zorgen dat waardevolle, monumentale stadsbeelden voor het nageslacht bewaard blijven. Een tweede stad die Joop Stoops schilderkunstige aandacht kreeg was Amersfoort.



Wiskundige composities
In 2006 kwam Joop Stoop in contact met Museum Flehite in Amersfoort. Directeur Onno Maurer motiveerde hem tot het maken van een serie Amersfoortse stadsgezichten, die in juni 2012 in Museum Flehite werden geëxposeerd. Stoop schilderde onder andere de Amersfoortse musea in diverse stijlen, van realistisch tot abstract. Joop heeft altijd grote belangstelling gehad voor wiskunde, waardoor zijn stadsgezichten abstracte composities werden, geïnspireerd door illustraties in wiskundeboeken. Met het bereiken van de volledige abstractie lijkt Joop Stoop zijn schilderkunstig oeuvre compleet te hebben gemaakt.
Verder lezen

heusdenhout store uit Breda

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maurer, Onno - Joop Stoop - Stadsportretten - Van Stadsgezicht tot Wiskundige Compositie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij heusdenhout store

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met heusdenhout store
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en heusdenhout store een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van heusdenhout store vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • heusdenhout store kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.