Albert Camus - Bruiloft Vreemdeling Pest Zomer Val

Schrijver:
Titel: Bruiloft Vreemdeling Pest Zomer Val
ISBN: 9789023437567
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Kan naam voorin, veel slijtage, kromme rug, grote vouw of kleine beschadiging hebben. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 1998. Taal: Nederlands.
Prijs: € 14,90
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In de romans van Camus wordt het absurde van de twintigste-eeuwse samenleving steeds afgezet tegen een persoonlijke moraal van vriendschap en menselijkheid. In De vreemdeling, De pest en De val worden een of meer hoofdpersonen altijd door de loop der gebeurtenissen, en nooit uit eigen vrije wil, schuldig aan een misdaad.In De vreemdeling (1942) pleegt een jongeman, Meursault, een moord, waarvoor hij eigenlijk nauwelijks verantwoordelijk gesteld kan worden. Een aalmoezenier staat de weerloze Meursault bij nadat hij ter dood veroordeeld is.In De pest (1947) is het de ongelukkige Cottard die in de door de pest belegerde stad Oran zijn positieven verliest en, na een poging tot zelfmoord, op iedereen begint te schieten. De moraal wordt hier vertegenwoordigd door de hoofdpersoon, dokter Rieux, die meent dat ondanks alle ellende 'in de mens meer te bewonderen dan te verachten' valt.In De val (1956) zorgt een dramatisch voorval ervoor dat de advocaat en 'rechter-in-penitentie' Clamence, die zichzelf superieure oordelen over anderen aanmeet, al zijn zekerheden verliest.Bruiloft en De zomer zijn lyrische essays waarin Camus op nostalgische wijze terugverlangt naar zijn moederland Algerije. In Bruiloft (1938) is het nog een wanhopig en mystiek verlangen, in De zomer (1954) is de tragiek complexer: zijn terugkeer naar het Zuiden is dan ook een terugkeer naar zijn 'innerlijk landschap'.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 250.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €2,95 (brievenbus) en €4,95 (pakket)
- We verzenden ook naar België voor €4,95
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Albert Camus - Bruiloft Vreemdeling Pest Zomer Val