Kershaw, R - A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnh

Schrijver:
Titel: A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnhem september 1944
Taal: Engels
Uitgever: Ian Allan 2014
Bijzonderheden: als nwe. HARDcover, 432 pag, div ill, vz.kn Eur 5,95 /NL
Prijs: € 24,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De straat vertelt het huiveringwekkende verhaal van de Slag om Arnhem vanuit het unieke perspectief van de Utrechtseweg. Tijdens Operatie Market-Garden voor Nederland een van de belangrijkste operaties uit de Tweede Wereldoorlog sloeg een golf van verwoesting over de zeven kilometer lange straatweg die het Arnhemse station met Oosterbeek verbindt.
Hoewel Oosterbeek op 17 september bevrijd leek, hernamen de Duitsers zich en drongen zij de geallieerden terug langs de fraaie Utrechtseweg. Met veel gevoel voor detail en menselijke emotie beschrijft Kershaw de bloedige gevechten niet alleen door de ogen van de ontzette bewoners, maar ook door die van de Engelse, Poolse en Duitse soldaten die huis voor huis, steen voor steen streden om het strategisch zo belangrijke Arnhem. De straat laat op beklemmende wijze de absolute chaos van die dagen zien waarin soldaten en burgers geen idee meer hadden van wat zich een steenworp verderop afspeelde.
De auteur schetst een onvergetelijk beeld van een welgestelde gemeenschap die na de aanvankelijke blijdschap om de bevrijding via shock, afgrijzen en berusting in wanhoop verviel, toen ze begrepen dat hun levens onomkeerbaar waren geruïneerd door de vuurzee die was losgebarsten.

Robert Kershaw (1950) publiceerde verschillende militair-historische boeken, die internationale bestsellers werden zoals 'It never snows in September'. Voor De Straat baseerde hij zich op talloze Nederlandse, Duitse en Engelse verslagen, interviews, dagboeken, brieven en ander uniek archiefmateriaal.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kershaw, R - A street in Arnhem: Utrechtseweg Oosterbeek - Arnhem september 1944

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.