Leist - Kinderen en de ervaring van de dood

Schrijver:
Titel: Kinderen en de ervaring van de dood
ISBN: 9789025599447
Uitgever: Dekker & Van De Vegt,
Bijzonderheden: Goed - Lichte leessporen
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek beschrijft op indringende wijze hoe kinderen van verschillende leeftijden het sterven en de dood kunnen ervaren.
Marielene Leist bezit als psychoanalytisch georiënteerd kinderpsychologe op dit terrein een lange ervaring. Ze wil met dit boek een bijdrage leveren in de begeleiding van kinderen, die met sterven in aanraking komen: het verlies van huisdier, van een ouder, van familieleden en vrienden. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden beschrijft de auteur de complexiteit in de gevolelens, die bij het verwerken hiervan op een kind afkomen, de materiële consequenties, de aanpassingsvormen aan de harde realiteit, die schadelijk kunnen zijn en de mogelijke maatregelen om die om te buigen. Ook begeleiding bij sterven van kinderen en zelfmoord komen aan bod. Marielene Leist breekt daarbij een lans voor eenvoud en openheid in het contact.
Dit boek richt zich in de eerste plaats op mensen, die vanuit hun belangstelling voor gezondheidszorg in de brede zin van het woord geïnteresseerd zijn voor het intregreren van ziekte, dood en lijden in het normale leven van mensen: kindertherapeuten, gezondheidswerkers, leraren, opvoeders, pastors, kleuterleidsters. In feite een onmisbare achtergrond voor iedereen, die met kinderen te maken heeft, die geconfronteerd wordt met sterven in zijn omgeving.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.