Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes

Schrijver:
Titel: Etude du Marché des Vêtements pour hommes
Taal: Frans
Uitgever: Office Dourdin
Bijzonderheden: Uitvoerige enquete naar de mannenkleding in Brussel in 1948
Prijs: € 90,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Office Dourdin. l' Analyse Scientifique du Marché par la Méthode des Sondages. Etude du Marché des Vêtements pour hommes, spécialement réalisee pour Union des Drapiers, Bruxelles, z.d. (1948)"

28 x 22 cm., grijze linnen band met verguld etiket op rug. 64 ongenummerde bladen met tekst, eenzijdig bedrukt, inclusief tabellen en grafieken ; gevolgd door 31 grafieken in kleur en op dikker papier, eveneens eenzijdig bedrukt. Alle kleuring is met de hand gedaan, met plakkaatverf.

Uitvoerig verslag van het onderzoek dat het Office Dourdin uit Parijs in augustus 1948 heeft uitgevoerd bij 1.000 Brusselse mannen uit de hogere en de middenklasse, om te peilen naar hun kledingsvoorkeuren: hoe dikwijls kopen ze nieuwe pakken of jassen, gaan ze naar een kleermaker of niet, wat hebben ze in de kast hangen, enz. De studie eindigt met aanbevelingen aan de opdrachtgever, de Brusselse kledingszaak "Union des Drapiers", die overigens anno 2022 nog steeds bestaat (Naamsestraat, Brussel).

Zeer interessant document dat laat zien hoe sterk de mannenmode is veranderd sinds 1948, met name in het verdwijnen van de kleermakers én van het nette pak.

Het boek is niet gedrukt maar in typoscript en dus waarschijnlijk slechts in twee of drie exemplaren gefabriceerd. Onbekend: niet in Worldcat, Unicat, KB Brussel,.... Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.