Didion, Joan - Het jaar van het magisch denken

Schrijver:
Titel: Het jaar van het magisch denken
ISBN: 9789044608366
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2006 / paperback / 205 pag. / 259 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Zelden is het verlies van een grote liefde zo overweldigend, indringend en eerlijk beschreven als in Een magisch jaar van Joan Didion, een van de fijnzinnigste schrijvers van de Amerikaanse literatuur. Zij beschrijft het jaar na het overlijden van haar man, de schrijver John Gregory Dunne, na een huwelijk van bijna veertig jaar.

In december 2003 raakte hun dochter in coma. Op 30 december, na een bezoek aan haar in het ziekenhuis, zakte Dunne aan tafel in zijn stoel ineen. Hij overleed zo plotseling dat Joan Didion aanvankelijk zelfs dacht dat het om een grap ging. Het jaar van magisch denken is haar indrukwekkende en ontroerende poging om zich te verzoenen met de weken en maanden die alle vastomlijnde ideeën ondermijnden die ik ooit had over dood, over ziekte, over kansen en toevalligheden, over voorspoed en tegenslag, over huwelijk en kinderen en het geheugen, over verdriet, over de manieren waarop mensen wel en niet omgaan met het gegeven dat het leven eindig is, over de zwakte van gezondheid, over het leven zelf. Een magisch jaar is het verhaal van een dubbele rouw: het verwerkingsproces van de dood van haar man en tegelijkertijd de zorg die ze moest besteden aan haar zieke dochter.
I know why we try to keep the dead alive, schrijft ze in het laatste hoofdstuk van haar boek: we try to keep them alive in order to keep them with us. Maar ze beseft ook dat dat niet eeuwig kan.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

zakelijk

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie.
Posttarieven 2023:
NEDERLAND:
Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:
- tot 2 kilo € 3,65
Pakketpost via postnl: € 6,79 (tot 10 kilo)
Verzendkosten Buitenland:
BELGIË: € 7,70 via DPD

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Didion, Joan - Het jaar van het magisch denken Didion, Joan - Het jaar van het magisch denken Didion, Joan - Het jaar van het magisch denken

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Boekensalon Koos Tak
  Kamer van Koophandel nummer: 67601944
  NL001530193B08
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.