J. Lankester, K. Lankester - Encyclopedie Van Westerse Goden En

Schrijver:
Titel: Encyclopedie Van Westerse Goden En Godin
ISBN: 9789032509224
Uitgever: de Kern
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 55,35
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Gedegen naslagwerk over de oorsprong van de westerse religies
Deze encyclopedie geeft een overzicht van de religies van Europa en het Nabije Oosten, vanaf de Nieuwe Steentijd tot de komst van het christendom.
Anatolië is een belangrijke inspiratiebron geweest voor de Grieken, die veel van hun Goden en Godinnen aan deze beschaving hebben ontleend. De beschavingen van de Babyloniërs en Soemeriërs drukten tegelijkertijd hun stempel op de heidense religies van onder andere Egypte en het Middellandse-Zeegebied. Deze culturen vormden de basis voor de Helleense beschaving, die op haar beurt weer werd opgenomen in het Romeinse Rijk. Daarnaast heeft het christendom elementen uit de Keltische en Germaanse religies in zich opgenomen en langs deze weg het heidendom een plaats in onze samenleving gegeven.
Ingedeeld naar de religies van het Nabije Oosten, Egypte, de Helleense beschaving, de Romeinen, Kelten en Germanen, worden de belangrijkste Goden en Godinnen in alfabetische volgorde gerangschikt en beschreven.
Joke en Ko Lankester zijn de auteurs van een aantal boeken waarin verschillende aspecten van de heidense religies uit de Oudheid belicht worden. Literatuuronderzoek, museumbezoek in binnen- en buitenland en het bezoeken van vele archeologische opgravingen, gingen vooraf aan het schrijven van elk boek. Met fotokatern
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 250.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €2,95 (brievenbus) en €4,95 (pakket)
- We verzenden ook naar België voor €4,95
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Lankester, K. Lankester - Encyclopedie Van Westerse Goden En Godin